ikinci dünya savaşı temalı film arayanları buraya alalım

ikinci dünya savaşı temalı film arayanları buraya alalım


operation mincemeat, 11 mayıs’ta netflix’te


Artık sadece tarihi bir olay olmaktan çıkıp sinema ve belgesel alanlarında bir janr haline gelen II. Dünya Savaşı temalı yapımlara her sene olduğu gibi bu sene de yenileri eklenmeye devam ediyor. Temanın meraklılarını coşturacak bir başka film de çok yakında Netflix kataloğunda yerini alacak.

Operation Mincemeat isimli bahsi geçen film, konusuyla emsallerinden pek de farklı bir şey sunmasa da oyuncu kadrosuyla ilgimizi çekiyor. Filmde 2010 yapımı The King’s Speech’teki rolüyle Oscar heykelciğini evine götüren Colin Firth ve Succession’da harikalar yaratarak yakın zamanda Hollywood’un tanıdık simalarından birine dönüşen Matthew Macfadyen başrolleri paylaşıyor. Bu ikiliye Penelope Wilton, Johnny Flynn, Kelly Macdonald, Jason Isaacs ve Simon Russell Beale gibi isimler de eşlik edecek.

Ben Macintyre’ın aynı isimli romanından uyarlanan Operation Mincemeat, II. Dünya Savaşı’nda ölü bir askeri kullanarak Nazi’lere karşı zekice bir strateji hazırlayan Ewen Montagu ve Charles Cholmondeley adındaki iki istihbarat görevlisine odaklanıyor. Bu hikayenin uyarlama senaryosunu The Pacific ile Masters of Sex gibi dizilerde senarist olarak görev alan Michelle Ashford kaleme almış. Filmin yönetmen koltuğunda ise Shakespeare in Love ve Miss Sloane filmlerinin yönetmeni John Madden oturuyor.

Operation Mincemeat, 11 Mayıs’ta Netflix’te yayında olacak. Filmin yeni fragmanı için buyursunlar.