indie camiasının yeni gözdesi wet leg’in ilk albümü yayında

indie camiasının yeni gözdesi wet leg’in ilk albümü yayında


dinleyin, dinletin


Birleşik Krallık’a bağlı, yaklaşık 140 bin civarı bir popülasyona sahip Weight Adası’nda yaşayan Rhian Teasdale ve Hester Chambers ikilisi, 2019’da güçlerini birleştirdikleri Wet Leg ile deryaları denizleri aşmış durumda. Indie rock’ın “the next big thing”i Wet Leg, ilk albümüyle karşımızda.

Chaise Longue ve Wet Dream isimli liste başı şarkılara ek olarak yakın zamanda birbirinden şık dört tekli daha yollayan ikilinin kendileriyle aynı adı taşıyan debut albümlerinde toplamda 12 şarkı yer alıyor. Geçen sene müzik dünyasının duayen insanı Jools Holland’ın yıllara meydan okuyan şovu Later… with Jools Hollland’a da konuk olan Wet Leg, albümün yayınlanmasına birkaç gün kala önce Jimmy Fallon, sonra James Corden derken çeşitli talk show’lara müzikal konuk olarak katıldı. İkili şimdi ise Florence + The Machine’in Kuzey Amerika turnesinde ön grup olmaya hazırlanıyor.

Wet Leg’in debut albümünün ilk incelemeleri hiç de fena değil. Albüme hemen aşağıdan bir de siz göz atın. Bu ay Wet Leg haricinde dinleyeceğimiz diğer albümlerse hemen burada bir bir sıralandı.