mayıs’ta zorlu psm’de caz rüzgarı esecek!

mayıs’ta zorlu psm’de caz rüzgarı esecek!


mayıs ayı psm’de caz ayı


Dinliyoruz, hissediyoruz, keşfediyoruz; dünyamızı değiştiriyoruz. Peki nasıl oluyor bu? Ya da asıl sorulması gereken soru: Nerede oluyor bu? Cevabı biliyorsunuz, Zorlu PSM’de oluyor. Pop’tan rock’a, indie’den post-punk’a; yeri geldiğinde dansın sınırlarını zorladığımız, kimi zamansa dimdik durup pür dikkat izlediğimiz canlı performansları biz sevgili müzik severlerle sezon boyunca buluşturan ve buluşturmaya devam eden Zorlu PSM, dümeni bu sefer 180 derece kırıp bizi bambaşka bir rotaya yönlendiriyor; bir kez daha dünyamızı değiştiriyor. Mayıs ayında kendimizi yine müzik dünyası adına birbirinden şık, birbirinden değerli sanatçıların arasında bulacağız. Fakat bu sefer saksafonlar, trompetler konuşacak; komplike piyano sololarının sesi çıkacak; davullara daha sakin ama bir o kadar karmaşık vurulacak. Çünkü Mayıs ayı boyunca PSM’de Caz rüzgarı esecek! Biletler için öncelikle şuraya doğru alalım sizi. Bu rüzgarı kimler estirecekmiş, hemen aşağıdan paylaşıyoruz.

4 Mayıs’ta başlayıp 28 Mayıs’a kadar sürecek bu çok değerli etkinlik serisinde toplamda 15 isim bizi karşılayacak. Bossa nova türünde icra ettiği müziğiyle üç Grammy ödülünü kucaklayan İsveçli yetenek Lisa Ekdahl’ın 4 Mayıs’ta açılış yapacağı caz serisi yine Grammy ödüllü eski tüfek caz-füzyon grubu Yellowjackets ile 10 Mayıs’ta devam edecek. 13 Mayıs’ta ise Türk pop müziğinin yaşayan efsanesi Erol Evgin, caz klasiklerinden oluşan repertuvarı ile “Erol Evgin Caz Söylüyor” konseptini kullanarak Turkcell Sahnesi’nde nostaljiyle karışık bir caz deneyimi sunacak. Aynı akşam bu sefer bir başka genç yetenek Alp Ersönmez, iki kısım ve bir dolu güzellikten oluşan Cereyanlı albümünden şarkıları seslendirmek üzere %100 Studio sahnesinin tozunu atacak.

Bu iki şık ismin konukluğunun hemen ertesi gününde -yani 14 Mayıs’ta- yakın dönemde başarılı çalışmalarıyla yerli sahnenin göz bebeklerinden birine dönüşen Deniz Tekin, tek seferlik çok özel bir projede hem müzik hem de edebiyat camiası için yeri ayrı olan Leonard Cohen’in şarkılarını “Deniz Tekin Plays Leonard Cohen” adı altında touché sahnesinde yorumlayacak. Türkçe sözlü eserleri evrensel seslerle yorumlayarak harikalar yaratan Jülide Özçelik; türün sevilen isimleri Cem Tuncer, Ercüment Korkut, Efecan Tuncer ve Ediz Hafızoğlu ile beraber 17 Mayıs akşamı Turkcell Platinum Sahnesi’nde olacak. Hemen ertesi günü, 18 Mayıs’ta ise aranjör, besteci ve prodüktör kimlikleri altında ter döktüren ünlü piyanist Çağrı Sertel, “Multiverse” isimli projesi kapsamında %100 Studio’da akustik sesleri elektronik bir dünya ile çarpıştıracak.

Takvimler 20 Mayıs ve 21 Mayıs tarihlerine vurduğunda yine heyecanla bir sahneden öbürüne koşturacağız. Batı ve doğu seslerini caz ekseni etrafında şekillendiren; türün efsane isimlerinden Anouar Brahem dörtlüsü 20 Mayıs’ta Turkcell Sahnesi’ni doldururken aynı akşam touché sahnesinde funk melodilerini caz ile harmanlayarak canlıda benzersiz bir deneyim sergileyen Tel Avivli trompet ustası Sefi Zisling’i dinleyeceğiz. İran asıllı İsrailli Liraz, İran ve İsrail arasında bir sevgi bağı oluşturduğu elektro dans şarkılarıyla 21 Mayıs’ta %100 Studio’da olacak. Yine aynı akşam yerli caz sahnesinin pek değerli genç isimlerinden Fikri Karayel, kendisi kadar değerli isimlerden oluşan ekibiyle beraber “Fikri Karayel Jazz Ensemble” kapsamında touché sahnesinde bizleri karşılayacak.

26 Mayıs tarihinde caz ve funk türlerini geleneksel Etiyopya halk melodileriyle buluşturan usta caz sanatçısı Mulatu Astatke, %100 Studio sahnesinin bir diğer ziyaretçisi olacak. Bir gün sonra 27 Mayıs’ta ise caz rüzgarı yine %100 Studio’da elektronik sesleri caz ritimleri ile harmanlayarak benzersiz bir doğaçlama performansı deneyimi sunan virtüöz davulcu Jojo Mayer’in “NERVE” isimli projesi kapsamında esmeye devam edecek. Yerli sahnede yakın dönemde dikkat çeken işlere imza atan iki nadide isimle beraber PSM’de Caz serisi 28 Mayıs’ta son bulacak. 28 Mayıs’ta touché sahnesinde gerçekleşecek bu özel akşamda bizi önce eski bir caz kulübünde sevdiğimiz şarkıların çalındığı “Kulüp Rüya” isimli hayal ötesi bir sahne deneyimiyle Tuğçe Şenoğul; sonrasında ise Türkçe sözlü elektronik pop türünde icra ettiği işleriyle aklımızı alan Seda Erciyes, özel seçkilerden oluşan “Seda Erciyes plays Essentials” projesiyle karşılayacak.

Biri diğerinden özel, öbürü berikinden eşsiz bu benzersiz caz serisi için 4-28 Mayıs tarihlerinde Zorlu PSM’ye bekleniyorsunuz. Mayıs ayı PSM’de Caz ayı diyor, bütün etkinliklerin biletlerine buradan ulaşabileceğinizi tekrar hatırlatıyoruz.