metallica gitaristi kirk hammett’ın ilk solo kısa çaları huzurlarınızda

metallica gitaristi kirk hammett’ın ilk solo kısa çaları huzurlarınızda


portals


Metallica’nın gitarlarında ter döktüren Kirk Hammett, birkaç ay önce duyurusunu yaptığı ilk solo kısa çalar albümünü ortamlara saldı.

Dört şarkıdan oluşan Portals isimli kısa çalar, Hammett’ın daha önce yaptığı açıklamalara göre sayısız müzikal ve ruhani varış noktalarına kapı aralayan bir çeşit derleme niteliğinde. Müzikal ve metafiziksel yolculukların sonucu olarak ortaya çıktığı belirtilen kısa çalarda Hammett, daha önce şu açıklamalarda bulunmuştu: “Bu müzik, ‘işitsel-sinema’ olarak tanımlayabileceğim bir yaklaşımla yaratıldı. Kafanızda kurguladığınız filmin soundtrack’i gibi bir şey.”

Portals’ın prodüksiyonunun tamamını bizzat Hammett üstlenirken şarkıların yazımında sanatçıya daha önce de Metallica ile çalışma fırsatı bulan Edwin Outwater destek çıkmış. Kısa çalara katkıda bulunan diğer isimler arasında Queens of the Stone Age davulcusu Jon Theodore, Paul McCartney’nin tur davulcusu Abraham Laboriel ve Metallica prodüktörleri Greg Fidelman ile Bob Rock gibi müzisyenlerin de adı geçiyor.

E buyrun o zaman size Portals.