mindhunter’ın ihtimali zor üçüncü sezonunda bizi neler bekleyecekti?

mindhunter’ın ihtimali zor üçüncü sezonunda bizi neler bekleyecekti?


konuş andrew dominik


İlk iki sezonuyla basit bir dedektiflik dizisinden çok suç ve suçlu psikolojilerinin üzerine eğilmesiyle benzer türdeki yapımlardan sıyrılarak büyük beğeni toplayan Mindhunter’ın üçüncü sezonu bildiğiniz üzere 2019 yılından beri gelmiyor, gelmeyecek gibi görünüyor. Normalde 5 sezon sürmesi planlanan David Fincher yapımcılığındaki dizinin yeni sezonu iptal edilmiş değil fakat akıbeti hala belirsiz. Fincher, geçtiğimiz yıllarda diziden yorulduğunu, başka projelere yoğunlaşmak istediğini ve zaten yeni bir Mindhunter sezonunun bütçesinin izleyici sayısına kıyasla çok yüksek olacağını belirterek dizinin üçüncü sezonuna dair umutlarımızı alt üst etmişti. Üstüne bir de Netflix, dizide başrolleri paylaşan Holt McCallany ve Jonathan Groff ile sözleşmelerini yenilemeyince umutlarımız tamamen tükendi gibi bir şey oldu. Mindhunter senaristlerinden Andrew Dominik ise -eğer devam etseydi- üçüncü sezonda neler göreceğimize dair birkaç tüyo verdi.

Dominik’in Collider’a verdiği röportaja göre serinin iki FBI dedektifi Holden Ford ile Bill Tench’i üçüncü sezonda Hollywood’da görecekmişiz. Bu ikiliden biri Silence of the Lambs yönetmeni Jonathan Demme ile, diğeri ise Manhunter yönetmeni Michael Mann ile vakit geçirecekmiş. Bu iki yönetmen de sinema dünyasına bıraktıkları suç ve seri katil temalı iki efsane filmle tanınıyor. Holden ve Tench’in yönetmenler ile suçlu psikolojisi üzerine yaptıkları muhabbetleri ve kendilerine danışmanlık yapmalarını görme ihtimalimiz varmış yani.

Ne yazık ki, bu ihtimal şimdilik çok zor gibi. Zira Mindhunter’ın yapımına dair herhangi bir gelişme yok hala. Olacak gibi de görünmüyor.