nick cave’den bir “spoken word” albümü yolda

nick cave’den bir “spoken word” albümü yolda


seven psalms


Hem The Bad Seeds ile hem de kankası Warren Ellis ile imza attığı işlerle son yıllarda hayli üretken olan Nick Cave’den bir albüm daha geliyor. Spoken word türündeki Seven Psalms isimli albüm, 17 Haziran’da yayında olacak.

Seven Psamls’ın tamamı yine Warren Ellis ile beraber kaydedilmiş. Albümde adından da anlaşılacağı gibi ilahiye benzer yedi şarkı yer alacak. 10 inçlik bir plağa basılacak albümün ön yüzünde bu yedi şarkı bulunurken arka yüzünde ikilinin geçtiğimiz sene imza attığı CARNAGE isimli albümlerinden arta kalan 12 dakikalık bir enstrümantal şarkı bulunacak. Luis Almau prodüktörlüğünde kaydedilen albüm hakkında Cave, şu sözleri söylemiş:

“Karantinadayken bir hafta boyunca her gün birer ilahi -ya da ufak çaplı kutsal şarkılar- yazdım. Bu yedi ilahi inanç, öfke, sevgi, yas, merhamet, cinsellik ve şükran üzerine yazılmış uzun bir meditasyon olarak sunuldu. Belirsiz bir zamanda doğmuş imalı, düşünceli bir takdim. Umarım beğenirsiniz.”

Albümün kapak görseli yukarıdaki gibi; şarkı listesi ise şu şekilde:

01 How Long Have I Waited?
02 Have Mercy on Me
03 I Have Trembled My Way Deep
04 I Have Wandered All My Unending Days
05 Splendour, Glorious Splendour
06 Such Things Should Never Happen
07 I Come Alone and to You
08 Psalm Instrumental

Seven Psalms için 17 Haziran tarihini takvimlere not aldık. Albüm duyurusuyla beraber paylaşılan tanıtım videosunu izlemek isterseniz aşağı alabiliriz.