obi-wan kenobi dizisinin müziklerini besteleyecek isim belli oldu

obi-wan kenobi dizisinin müziklerini besteleyecek isim belli oldu


natalie halt


Star Wars evreninin en sevilen karakterlerinden Obi-Wan Kenobi, yıllar sonra Disney+’ta yayınlanacak spin-off dizisiyle geri dönüyor. Dizide Ewan McGregor’ı Obi-Wan rolünde tam 17 yıl sonra ilk defa göreceğiz. Obi-Wan Kenobi’nin ilkleri yaşatacak bir diğer özelliğiyse bugün açıklandı.

The Honourable Woman, Three Girls ve My Mother and Other Strangers gibi İngiliz dizilerinin müziklerini bestelemesinin ardından Hollywood’a kancayı atan İngiliz besteci ve viyolinist Natalie Holt, son olarak Disney+’ın Marvel Sinematik Evreni ile bağlantılı dizisi Loki’nin müziklerini hazırlamıştı. Kendisi şimdi ise Obi-Wan Kenobi’nin müziklerini besteleyecek ve bir Star Wars live-action yapımını besteleyen ilk kadın müzisyen olarak tarihe geçecek.

Ewan McGregor’ın ikonik karekterini yıllar sonra tekrar canlandıracağı dizide bir diğer ikonik Star Wars karakteri Anakin Skywalker aka Darth Vader da karşımıza çıkacak. Bu karakteri ise tabii ki Hayden Christensen canlandıracak. Dizide bu ikiliye eşlik edecek oyuncular arasında Rupert Friend, Kumail Nanjiani, Joel Edgerton, Benny Safdie, Simone Kessell, Maya Erskine, O’Shea Jackson Jr., Sung Kang, Indira Varma, Bonnie Piesse ve Marisé Álvarez gibi isimler yer alıyor.

Obi-Wan Kenobi, altı bölümlük ilk sezonuyla 25 Mayıs’ta Disney+’ta yayınlanacak. Natalie Halt’un dizi için besteleyeceği müzikleri şimdiden merakla bekliyoruz.