pink floyd’un ukrayna’ya destek için kaydettiği yeni şarkısı yayında

pink floyd’un ukrayna’ya destek için kaydettiği yeni şarkısı yayında


hey, hey, rise up!


Pink Floyd’un 28 yıl aradan sonra bir araya gelip Ukrayna’ya destek olmak için kaydettiği yeni şarkısı Hey, Hey, Rise Up!, müzik videosu eşliğinde yayınlandı.

2014’te yayınlanan The Endless River albümü, 1994 çıkışlı The Division Bell dönemi materyallerinden oluşuyordu. Hey, Hey, Rise Up! ise 28 yıl aradan sonra Pink Floyd üyelerinin kaydettiği en yeni şarkı olarak karşımıza çıkıyor. Şarkının hikayesi Ukraynalı müzik grubu Boombox üyelerinden Andriy Khlyvnyuk’un işgalin üçüncü gününde paylaştığı bir videoya dayanıyor. Paylaşılan videoda Khlyvnyuk, Kiev sokaklarında işgali protesto etmek için 1914 yılında Stepan Charnetskii’nin bestelediği The Red Viburnum in the Meadow -ya da orijinal adıyla Oi u luzi chervona kalyna– isimli marşı söylüyor. 30 Mart tarihinde ise Pink Floyd üyeleri stüdyoya girip Khlyvnyuk’un videodaki vokalini de kullanarak Hey, Hey, Rise Up!’ı kaydediyor.

Şarkının müzik videosunda Pink Floyd üyeleriyle beraber Andriy Khlyvnyuk’un bahsi geçen protesto videosundaki görüntüleri ve Ukrayna işgalinden çeşitli görsel medyalar yer alıyor. Videonun yönetmenliğini Spike Island ve Ashes filmleriyle tanınan Mat Whitecross üstlenmiş.

Hey, Hey, Rise Up!’tan elde edilecek bütün gelirler Ukrainian Humanitarian Relief isimli kuruluşa aktarılacak. Şarkıyı müzik videosu ile beraber hemen aşağıya bıraktık.

Kübalı sanatçı Yosan Leon’un şarkı için hazırladığı kapak görseli ise şu şekilde: