radiohead yan sanayi the smile’dan dördüncü tekli

radiohead yan sanayi the smile’dan dördüncü tekli


pana-vision


Bugün Radiohead severler için resmen şahane bir Pazar oluyor. Bir taraftan Thom Yorke’un BBC dizisi Peaky Blinders’ın final bölümü için kaydettiği yeni şarkısı yayınlanırken diğer taraftan da Radiohead eş başkanları Yorke & Greenwood’un Sons of Kemet davulcusu Tom Skinner ile güçlerini birleştirdiği yeni grupları The Smile’dan bir şarkı geldi.

Daha önce dinlediğimiz şıkır şıkır üç tekliye ek olarak gelen yeni The Smile şarkısının adı Pana-vision. Sene başından beri gelen You Will Never Work In Television Again, The Smoke ve Skrting on the Surface isimlerindeki teklileri severek dinlemiştik. Pana-vision’ın da bunlardan pek aşağı kalır yanı yok. The Smile üçlüsünü über güçlü yapan unsurlardan biri Radiohead prodüktörü Nigel Godrich’in de işin içinde olması. Prodüktörlükte bütün hünerlerini sergileyen Godrich’in etkisi Radiohead ve Atoms For Peace’te olduğu gibi The Smile’da da görülebiliyor. Grubun canlı kayıtlarına katkıda bulunan isimlerden bir diğerinin Londra Çağdaş Orkestrası’nın genç şefi Hugh Brunt’un olduğunu da belirtmeden geçmeyelim.

The Smile’ın ilk albümü için şimdilik herhangi bir duyuru yapılmasa da daha evvelden gelen dedikodular 13 Mayıs tarihinde müstakbel albümün yayınlanacağını işaret ediyor. O zamana kadar sizi yeni tekli Pana-vision ile beraber baş başa bırakalım.

Thom Yorke’un Peaky Blinders’a özel kaydettiği şarkı içinse buraya alabilriz.