robert eggers’ın ilk kısa filmi youtube’da

robert eggers’ın ilk kısa filmi youtube’da


hem de ücretsiz, yani bedava, yani beleş


The VVitch: A New-England Folktale ve The Lighthouse gibi modern klasik olarak görülen ilk iki filminin ardından çağımızın en yetenekli sinemacılarından biri olarak parmakla gösterilen Robert Eggers, önümüzdeki günlerde vizyona girecek yeni filmi The Northman ile bir süredir gündemimizden düşmüyor. The Northman’e gün saymaya devam edelim, bugün bir başka Eggers filminden bahsedeceğiz.

Filmografisindeki bir elin beş parmağını geçmeyen uzun metrajlarıyla korku türüne farklı bir soluk getiren Eggers’ın bu türe attığı ilk adımı gözler önüne seren ilk filmi ücretsiz bir şekilde YouTube’da yayınlandı. Hansel & Gretel isimli kısa metraj, adından da anlaşılacağı üzere Grimm Kardeşler’in klasik eserini konu alıyor. Daha önce beyaz perdede birçok uyarlamasını gördüğümüz bu hikayeyi Eggers, korku türüne adeta saygılarını sunarak filme almış. 26 dakika uzunluğundaki film, sinema sanatının ilk dönem halinden esintiler taşıyor ve siyah beyaz görselleri ve sessiz filmlere özgü diyalog kartları içermesi ile 2006 yılında çekilmiş olsa da 1920’li yıllardan gelen bir yapım hissiyatı veriyor.

Lafı uzatmadan sizi hemen aşağıdan Hansel & Gretel’e alalım.

Alexander Skarsgård, Nicole Kidman, Anya Taylor-Joy, Ethan Hawke, Willem Dafoe ve Björk gibi yıldızların bir araya geldiği yeni Eggers filmi The Northman’in fragmanı da burada.