sekiz yıl aradan sonra yeni röyksopp albümü, “profound mysteries” yayında

sekiz yıl aradan sonra yeni röyksopp albümü, “profound mysteries” yayında


elektroniği nordik’ten alacaksın


Norveç elektronik müzik sahnesinin tüm dünyaya velinimeti Röyksopp, sekiz yıl aradan sonra yepyeni bir uzun çalar ile karşımızda: Profound Mysteries.

Torbjørn Brundtland ve Svein Berge ikilisi, 2014 çıkışlı son albümleri The Inevitable End ile beraber albüm formatını bıraktıklarını duyurmuştu. Profound Mysteries de -ikiliye kalırsa- bir albüm değil aslında. Kendileri bu çalışmayı bir “konsept proje” olarak adlandırmayı tercih ediyor. Albüm duyurusu ile yapılan gizemli paylaşımlar, YouTube’da yayınlanan çeşitli müzik videoları, hayranları yığınla teori üretmeye sürükleyen acayip bir web sitesi… Bu unsurların her biri aslında karşımızdaki çalışmanın dümdüz bir albümden ziyade Röyksopp’un da adlandırdığı gibi bir “konsept proje” olduğunun ipuçlarından birkaçıydı.

Şimdi işin şöyle enteresan bir yanı da var; 10 şarkılık Profound Mysteries, Röyksopp’tan yakın zamanda dinleyeceğimiz bir yığın yeni materyalin öncüsü olabilir. Şuradaki web sitesine girdiğinizde kırmızı bir arka planla beraber Röyksopp’un yeni logosuyla karşılaşıyorsunuz. Logoya tıklarsanız bugün yayınlanan 10 şarkının birer görselle tanıtıldığı bir web sitesine yönlendiriliyorsunuz. Logoya tıklamadan klavyede R tuşuna tıkladığınızdaysa arka plan ve logo, sarı rengine bürünüyor. Bir daha tıklarsanız bu sefer yeşil oluyor. Bu durum, Röyksopp hayranlarını şu teoriye sürüklemiş: Profound Mysteries aslında üç albümlük bir konsept proje. Projenin ilk kısmı olan “red”, bugün yayınlandı. “Yellow” ve “green” isimlerindeki diğer kısımlar ise çok yakında bizlerle olacak. Bu teori bize mantıklı geldi açıkçası.

Bugün yayınlanan 10 şarkılık -konsept proje mi, albüm mü artık ne derseniz deyin- Profound Mysteries’e gelecek olursak… Bu 10 şarkının altısında Brundtland ve Berge ikilisine Beki Mari, Pixx, Astrid S, Susanne Sandfør ve Goldfrapp’ten Alison Goldfrapp gibi isimler vokalleriyle eşlik etmiş. Albümün söz & müzik ve prodüksiyon kısımlarının tamamında ise ikilinin emeği bulunuyor.

Lafı uzatmadan sizi Profound Mysteries’e alalım. Röyksopp’tan yeni haberler alırsak burada buluşuruz.

Projenin görsel kısmını ele alan bir video ise bu akşam saat 21.00’da yayınlanacak.