sevimli hayalet casper geri dönüyor

sevimli hayalet casper geri dönüyor


sevimli olmayan haliyle


Son 10 yılda fikir kıtlığı çeken Hollywood, çeşitli spin-off’lar ve remake’lerle eski sayfaları karıştırmaya devam ediyor. Bu remake’lere bir yenisi daha hiç de beklemediğimiz bir yerden eklendi. Meşhur animasyon serisi Casper the Friendly Ghost’un -ya da bizim bildiğimiz adıyla Sevimli Hayalet Casper- bir yeniden çevrimi için çalışmalar başladı.

NBC’nin streaming platformu Peacock’ın elinden çıkacak bu yeni Casper aslında pek de yeniden çevrim sayılmaz. 1939’da bir kitap olarak başlayan, 1945’ten sonra senelerce animasyon serisi olarak devam edip ünlenen ve son olarak 1995’te live-action beyaz perde uyarlamasıyla karşımıza çıkan Casper’ın hikayesi Peacock’ta daha karanlık bir şekilde anlatılacak. Önceki yapımlarla herhangi bir bağlantı taşımayacak yeni Casper’da sevimli hayaletimizin orijin hikayesini izleyeceğiz. Bir ailenin Eternal Falls isimli bir şehre taşınmasıyla başlayacak olaylar örgüsünde Casper, yüz yıldan fazla bir süredir saklı olan karanlık sırları keşfe çıkarken bir hayalet olarak canlı olmanın özünü anlamaya çalışacak.

Casper’ı tabii ki CGI olarak göreceğimiz serinin yapımını çizgi romanların haklarını da elinde bulunduran Harvey Entertainment ile beraber DreamWorks’ün animasyon departmanı üstlenecek. Serinin yaratımında ise Hannibal ve The Flash gibi dizilerin senaryosunda parmağı bulunan ve The Ghost Bride’ın yaratıcısı olan Kai Yu Wu görev alacak.

Projenin yayın tarihine dair konuşmak için şimdilik çok erken olsa da 2023 veya 2024 yılında Casper’ı Peacock platformunda görürüz diye düşünüyoruz.