squid game’in yaratıcısı çok daha şiddetli bir proje üzerinde çalışıyor

squid game’in yaratıcısı çok daha şiddetli bir proje üzerinde çalışıyor


killing old people club


Yayınlanmasının ardından çok kısa sürede dünya çapında bir fenomene dönüşen ve Netflix’in şimdiye kadar en çok izlenen yapımı unvanını kazanan Squid Game’in yeni sezonu -hatta sezonları- için çalışmalar bir süredir devam ediyor. Diğer taraftan dizinin yaratıcısı Hwang Dong-hyuk bir başka proje için de kolları sıvamış durumda.

Dong-hyuk’un bahsettiğine göre Killing Old People Club ya da K.O Club isimli bu proje Squid Game’den çok daha şiddetli olacakmış. Squid Game’in bu kadar çok popüler olmasının sebeplerinden biri de içerdiği şiddet unsurları sebebiyle tartışmalara yol açması aslında. Dizide maddi zorluklar çeken yüzlerce kişinin katıldığı, çocuk oyunlarından oluşan bir yarışmada katılımcıların büyük bir para ödülünü kazanmak için giriştikleri ölümcül rekabetlerine şahit olmuştuk. Killing Old People Club ise Dong-hyuk’a göre daha fazla tartışmalara yol açma potansiyeli taşıyormuş.

Cannes’da düzenlenen MIPTV Festival’e röportaj veren Dong-hyuk, projenin 25 sayfalık bir taslağının şimdiden hazır olduğunu belirtmiş. Projenin ilgi çekici bir diğer unsuru ise ünlü İtalyan romancı ve filozof Umberto Eco’nun eserinden uyarlanacak olması. Eco’nun hangi eserinden uyarlanacağı belirtilmemiş olsa da Killing Old People Club şimdiden ilgimizi çekmiş durumda.

Projenin yayın tarihi veya oyuncu kadrosu gibi detaylarına dair konuşmak için şimdilik çok erken çünkü önümüzde yapımı devam eden bir yeni Squid Game sezonu var. Beklemedeyiz.