the northman’den vizyona bir hafta kala yeni fragman

the northman’den vizyona bir hafta kala yeni fragman


viking usulü hamlet


The VVitch: A New-England Folktale ve The Lighthouse gibi modern klasik olarak görülen ilk iki filmiyle beraber çağımızın en yetenekli sinemacılarından birine dönüşen Robert Eggers’ın merakla beklediğimiz yeni uzun metrajı The Northman, önümüzdeki hafta vizyona girecek. Filmin gösterimine günler kala bir fragman daha paylaşıldı.

Vahşi bir intikam hikayesi izleyeceğimiz The Northman, İskandinav efsanelerindeki Prens Amleth’in hikayesinden uyarlanıyor. William Shakespeare’in Hamlet oyununun da esin kaynağı olan Prens Amleth efsanesi, babasını öldüren, annesini ise kaçıran amcasından intikam almak isteyen bir Danimarka prensinin hikayesini anlatıyor. Bu hikayenin uyarlama senaryosunda Eggers, İzlandalı şair ve yazar Sjón ile beraber çalışmış.

Filmin oyuncu kadrosu ise heyecanımızı yükselten unsurlardan bir diğeri. Alexander Skarsgård’ın Prens Amleth’i canlandıracağı filmde Anya Taylor-Joy, Nicole Kidman, Ethan Hawke, Willem Dafoe, Ralph Ineson ve Claes Bang gibi yıldız isimlerin yanı sıra yıllar sonra ilk defa sinemaya geri dönen Björk de yer alıyor.

The Northman için 22 Nisan tarihine gün saymaya devam ediyoruz. Filmin yeni fragmanı hemen aşağıda.