the smile’ın ilk albümü 13 mayıs’ta, yeni teklisi şimdi burada!

the smile’ın ilk albümü 13 mayıs’ta, yeni teklisi şimdi burada!


a light for attracting attention


Radiohead’in iki demirbaşı Thom Yorke ve Jonny Greenwood’un Sons of Kemet davulcusu Tom Skinner ile güçlerini birleştirdiği süper grubu The Smile’ın ilk albümü için nihayet tarih verildi. A Light For Attracting Attention, 13 Mayıs’ta bizlerle olacak!

The Smile’dan ilk olarak geçtiğimiz sene canlı yayınla gerçekleşen Glastonbury festivaliyle beraber haberdar olmuştuk. 2022 başından beri gruptan You Will Never Work In Television Again, The Smoke, Skrting on the Surface ve Pana-vision isimlerinde dört tekli dinledik. Bugün yayınlanan Free in the Knowledge isimli yeni tekli ise müstakbel albümün çıkış tarihi ve şarkı listesi gibi detaylarla beraber geldi.

A Light For Attracting Attention’da şimdiye kadar dinleme şansı bulduğumuz beş The Smile teklisiyle beraber toplamda 13 parça yer alacak. Albümün prodüksiyonunu Radiohead’in gizli üyesi, Thom Yorke solo işlerinin de prodüktörü Nigel Godrich üstleniyor. Yine bir diğer Radiohead gediklisi Stanley Donwood tarafından hazırlanan kapak görseli şu şekilde:

Şimdiye kadar dinlediğimiz teklilerde hem Radiohead şarkılarından hem Thom Yorke’un solo işlerinden hem de Atoms for Peace’ten izler taşıyan sesler duyduk. Albümün tamamını merakla bekliyoruz açıkçası. A Light For Attracting Attention için 13 Mayıs tarihini not ediyor, yeni The Smile teklisi Free in the Knowledge’ı Leo Leigh yönetmenliğinde çekilen müzik videosu ile beraber huzurlarınıza bırakıyoruz.

 

Albümün şarkı listesi ise şu şekilde:

01 The Same
02 The Opposite
03 You Will Never Work in Television Again
04 Pana-vision
05 The Smoke
06 Speech Bubbles
07 Thin Thing
08 Open the Floodgates
09 Free in the Knowledge
10 A Hairdryer
11 Waving a White Flag
12 We Don’t Know What Tomorrow Brings
13 Skrting on the Surface