yeni king gizzard & the lizard wizard albümünden son tekli şimdi burada

yeni king gizzard & the lizard wizard albümünden son tekli şimdi burada


kepler-22b


Yirminci King Gizzard & The Lizard Wizard albümü Omnium Gatherum, bu Cuma dinlemeye açılacak. Albümün en yeni ve son teklisi ise şimdi yayında.

Omnium Gatherum’dan daha önce Magenta Mountain’ı ve 18 dakikalık mega tekli The Dripping Tap’i dinlemiştik. Bugün gelen yeni tekli ise Kepler-22b adını taşıyor. NASA tarafından “Gezegen Avcısı” olarak isimlerinden Güneş Sistemi dışındaki gezegenden adını alan şarkı, Avustralyalı caz piyanisti ve besteci Barney McAll’un 2005 çıkışlı Yemaya One parçasından sample alınarak hayata geçirilmiş.

Grubun ele başı Stu Mackenzie’ye göre Omnium Gatherum, KGLW diskografisinde önemli bir yere sahip olacakmış. Hatta Mackenzie yeni albümün KGLW için bir dönüm noktası, mihenktaşı olacağının altını çizmiş. Peki albümden biz ne beklemeliyiz? Bilemiyoruz. 10 sene içinde yayınlanan 19 uzun çalardan sonra yeni bir KGLW albümü bize pek de heyecan verici gelmiyor açıkçası.

Omnium Gatherum, 22 Nisan’da -yani önümüzdeki Cuma- yayında olacak. Bu ay dinlediğimiz/dinleyeceğimiz diğer albümlere şöyle bir göz atmak isterseniz buraya, yeni KGLW şarkısı Kepler-22b içinse hemen aşağı alabiliriz.