aloo, black mirror’ın altıncı sezonu için çalışmalar başladı, kime diyorum?

aloo, black mirror’ın altıncı sezonu için çalışmalar başladı, kime diyorum?


anlat black mirror, sen seversin distopyayı…


Channel 4’da yayınlandığı ilk iki orijinal sezonuyla dillere destan olan, Netflix’e transfer olduktan sonra yayınlanan üç sezonuyla ufakta olsa hayal kırıklığı yaşatan distopik antoloji serisi Black Mirror’ın altıncı sezonu için çalışmaların başladığı dedikodusu dönüyor.

Dizinin yaratıcıları Charlie Brooker ve Annabel Jones, 2019’da yayınlanan son Black Mirror sezonunun ardından serinin yayın haklarına sahip olan House of Tomorrow isimli yapım şirketinden ayrılmıştı. Hem bu sebeple hem de Brooker’ın diziye bir süre ara vermek istemesi sebebiyle üç senedir yeni bir Black Mirror sezonu göremedik. Bu üç sene içerisinde Banijay Group isimli bir başka şirket dizinin yayın haklarını elinde bulunduran yapım şirketini satın aldı. Bugün ise Netflix’in Banijay Group ile masaya oturduğu ve yeni bir Black Mirror sezonu için anlaşmaların sağlandığı açıklandı.

Altıncı sezon için şimdilik bilinen tek detay, önceki Black Mirror sezonlarına göre daha fazla bölümün yer alacağını işaret ediyor. Bölüm konuları ve oyuncu kadrosu gibi detaylar da şimdilik belli değil. Seriden yakın zamanda daha fazla haber almayı umuyoruz.