altın değerinde görüntülere sahip david bowie belgeseli moonage daydream’den ilk fragman

altın değerinde görüntülere sahip david bowie belgeseli moonage daydream’den ilk fragman


brett morgen'ın imzasıyla


Lanetli 2016 yılının aramızdan alıp götürdüğü en önemli şahsiyetlerden David Bowie’ye odaklanan Moonage Daydream isimli belgeselden ilk fragman geldi.

Bu akşam Cannes Film Festivali’nin Gece Yarısı Gösterimleri’nde izleyicilerle buluşacak belgesel, Bowie’nin ailesinden izin alınarak kullanılan, daha önce görülmemiş materyallerden oluşan bir dolu görüntüye sahip. Belgeselin geçen sene gerçekleştirilen test gösterimlerinin ardından Variety’den “Belgesel ya da biyografi filmi değil, daha önce hiç görülmemiş yüzlerce saatlik materyallerden oluşan sürükleyici bir sinema deneyimi.” şeklinde bir tanım gelmişti. Proje için yaklaşık beş yılını harcayan ve Bowie’den miras kalan her bir görüntü arasında iki sene gezinen Brett Morgen ise CinemaCon’da yaptığı açıklamalarda şu sözleri söylemiş: “Bowie tanımlanamaz, sadece deneyimlenebilir. Moonage Daydream’i ‘eşsiz bir sinema deneyimi’ olarak hazırlamamızın sebebi de bu.”

Neon’un dağıtımcılığını üstlendiği Moonage Dream; Universal Pictures, HBO ve IMAX iş birliğinde ortaya çıkmış. Belgesel filminin bir sene sürecek özel gösterimlerinin ardından 2023 ilkbaharında HBO ve HBO Max’te izleyicilerle buluşması bekleniyor. Cannes Film Festivali prömiyeri öncesi yayınlanan fragmanı izlemek isterseniz aşağı alalım.