altın palmiye’nin güçlü adayı broker’dan bir fragman daha

altın palmiye’nin güçlü adayı broker’dan bir fragman daha


yönetmen koltuğunda hirokazu koreeda


Şu sıralar sıkça gündemimizde yer eden 75. Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye için yarışan filmlerden Broker, yeni fragmanıyla tekrar karşımızda.

Shoplifters, Nobody Knows ve Like Father, Like Son gibi filmleriyle tanıdığımız Japon yönetmen Hirokazu Koreeda’nın yönetmen koltuğunda oturduğu Broker, enteresan konusuyla dikkatleri çekiyor. Filmde “bebek kutuları” vesilesiyle bir araya gelen bir grup insanın hikayesini izleyeceğiz. Bahsi geçen bu “bebek kutuları”, Japon kültüründe aileleri tarafından terk edilen yeni doğan bebeklerin bırakıldıkları kutular için kullanılan bir deyim.

Broker’ın oyuncu kadrosunda ise yine tanıdık simalar var. 2019 yapımı ödül canavarı Parasite’ın başrollerinden Song Kang-ho ve Sense8 ile Cloud Atlas gibi Wachowski işlerinde karşımıza çıkan Bae Doo-na ile beraber Gang Dong-won ve Ji-eun Lee gibi isimler filmin kadrosunda yer alıyor.

İlk gösterimini Cannes Film Festivali’nde yapacak Broker’ın uluslararası vizyon tarihi şimdilik belirsiz. Filmin yeni fragmanı için buyurunuz efendim.