beş yıl aradan sonra beşinci albümüyle karşınızda kendrick lamar!

beş yıl aradan sonra beşinci albümüyle karşınızda kendrick lamar!


mr. morale & the big steppers


13 Mayıs, müzikseverler için 23 Nisan gibi bir tarih diyebilir miyiz? Gayet de deriz. Bir taraftan Radiohead yan projesi The Smile, diğer taraftan Moderat, öbür taraftan Florence + The Machine ve The Black Keys albümleri derken güne anlam ve önem katan isimlerden belki de en önemlisi Kendrick Lamar oluyor. King Kendrick’in beşinci stüdyo albümü beş yıl aradan sonra bizlerle.

Müzik dünyası adına modern başyapıtlardan biri olan DAMN.’i takiben gelen yeni Lamar albümü Mr. Morale & the Big Steppers adını taşıyor. K-Dot için gelenekselleşen, her albüm öncesi yayınlanan Heart serisinin beşincisini Marvin Gaye sample’lı altyapısı ve deepfake’li videosuyla Pazar günü almıştık. Beklenildiği gibi The Heart Part 5, yeni albümün şarkı listesinde bulunmuyor. Onun haricinde ilk double Kendrick Lamar uzun çaları Mr. Morale & the Big Steppers’ta toplam 18 şarkı yer alıyor.

Albüm ayrıca Lamar için tam bir geçiş süreci niteliğinde. Kenny’nin kurucusu olduğu plak şirketi pgLang ve senelerdir bünyesinde bulunduğu Top Dawg Entertainment ile beraber Aftermath ve Interscope; Mr. Morale & the Big Steppers’a ev sahipliği yapan plak şirketleri arasında. Bu albüm pgLang için ilk, Top Dawg içinse son Kendrick Lamar albümü.

Ghostface Killah, Kodak Black, Tanna Leone, Amanda Reifer, Sampha, Taylour Paige, Baby Keem ve Sam Dew‘un haricinde Portishead’in ikonik sesi Beth Gibbons‘ın da konuk listesinde bulunduğu Mr. Morale & the Big Steppers’ı uzun bir süre konuşacağız gibi görünüyor. Albümü hemen aşağıdan dinleyebilirsiniz.