caribou’nun bir diğer projesi daphni’den festival gibi bişi’ye hazırlık gibi yeni şarkı

caribou’nun bir diğer projesi daphni’den festival gibi bişi’ye hazırlık gibi yeni şarkı


cherry


Daha çok Caribou mahlasıyla tanıdığımız, elektronik müzik piyasasına üç farklı isim altında dört koldan saldıran Dan Snaith’in bir diğer elektronik müzik projesi Daphni, üç yılın ardından taptaze bir şarkı ile tekrar karşımızda.

Snaith’in Daphni projesinden son olarak 2019 yılında Sizzling isimli bir kısa çalar dinlemiştik. Güzel bir geri dönüş niteliğindeki yeni şarkının adı Cherry. Snaith, şarkı hakkında “FM synth üzerinde sonsuzca dönüp dolaşan bir poliritim gibisi yok.” şeklinde bir açıklamayla şarkıya ve şarkının oluşumuna karşı sevgisini ifade etmiş. Cherry’nin yapımı ise şu sözlerle tanımlanmış: “Bu şarkıyı yapmak yılanı deliğinden çıkartıp kendi kuyruğunu yedirmek gibi bir şeydi.”

Peki Daphni aka Manitoba aka Dan Snaith aka Caribou’yu önümüzdeki ay İstanbul’da capcanlı haliyle (bakın altını çiziyoruz; DJ set değil, canlı canlı) dinleyebileceğinizi biliyor muydunuz? Hala duymayanlar, görmeyenler ve bir daha duymak ve görmek isteyenler için güzel haberi verelim. Caribou, 19 Haziran’da organizatörü olduğumuz canımız etkinliğimiz Festival Gibi Bişi’yin headliner’ı olarak İstanbul’a misafir olacak. Detaylar için buraya alabiliriz.

Hemen aşağıdaki yeni Daphni şarkısı Cherry’i de Festival Gibi Bişi’de canlı canlı dinleriz belki, belli mi olur?