daft punk’ın yarısı thomas bangalter’den soundtrack geliyor

daft punk’ın yarısı thomas bangalter’den soundtrack geliyor


irma vep


Zamansız ayrılığıyla müzikseverleri yasa boğan Daft Punk’ın yarısı Thomas Bangalter’den yeni bir soundtrack geliyor. Bangelter, Olivier Assayas’ın yeni dizisinin müziklerine imza atacak.

Geçtiğimiz senelerde Tron serisinin devam filminin ve İtalyan sinemasının üstadı Dario Argento’nun yeni filmi Dark Glasses’ın müziklerini ikilinin hazırlayacağı konuşulurken 2021 başında Daft Punk’tan ayrılık haberi geldi. Böylece bu iki soundtrack de tarihe karıştı. Bugün gelen bir haberse Daft Punk’tan soundtrack gelmese de Thomas Bangalter’in bir dizi müziği üzerinde çalıştığını ortaya çıkardı. Irma Vep isimli işbu dizi, Fransız art-house’çı Olivier Assayas’ın 1996 yapımı aynı isimli filminden uyarlanıyor.

HBO ve A24 iş birliğinde hazırlanan dizinin oyuncu kadrosu da yapıma heyecanlanmamız için ayrı bir sebep. Alicia Vikander’in başrolü üstlendiği Irma Vep’te Adria Arjona, Carrie Brownstein, Jerrod Carmichael, Fala Chen, Devon Ross, Byron Bowers ve Tom Sturridge gibi isimler rol alıyor. Assayas’ın 2016 yapımı uzun metrajı Personal Shopper’da başrol olan ve şu sıralar Crimes of the Future ile sıkça andığımız Kristen Stewart da dizide konuk oyuncu olarak rol alacak. Irma Vep’in konusu ise şöyle: Mira isimli ABD’li bir aktris, 1915 yılında yayınlanan Fransız yapımı sessiz film Les Vampires’ın yeniden çevriminde Irma Vep karakteri için dilini hiç bilmediği Fransa’ya gider. Kariyerinin gidişatı ve yakın zamanda yaşadığı kalp kırıklıkları sebebiyle başka bir coğrafyada şansını denemek isteyen Mira, Fransız film endüstrisi ile trajikomik durumlar yaşamaya başlar.

Irma Vep, 6 Haziran’da HBO’da yayınlanmaya başlayacak. Diziden henüz bir fragman gelmedi. 1996 yapımı orijinal Irma Vep’in fragmanına göz atmak isterseniz aşağı alabiliriz.