daredevil resmen geri dönüyor!

daredevil resmen geri dönüyor!


yaşa be disney+


2015-2018 yılları arasında Netflix’te karşımıza çıkan Daredevil’ın şimdiye kadar yayınlanan bütün Marvel Sinematik Evreni dizileri arasında en iyilerinden biri olduğunu söylesek yanılmayız herhalde. İlk üçe alabileceğimiz kesin. Hem oyuncu hem de yapım kadrosuyla çokça sevilen dizi, hatırlarsanız Netflix ile Disney arasındaki anlaşmazlıklardan dolayı iptal edilmişti. Hayranların dört senedir beklediği geri dönüş ise, bugün gelen bir habere göre yakın zamanda gerçekleşecek gibi görünüyor.

Spider-Man: No Way Home’da Charlie Cox’lı Daredevil’ı, Disney+’ta yayınlanan Hawkaye dizisinde ise Daredevil serisinin baş kötüsü Wilson Fisk’i görmemiz bu geri dönüşün ipuçları niteliğindeydi. Variety’nin geçtiğimiz gün yayımladığı bir yazıya göre Daredevil’ın geri dönüşü için çalışmalar resmen başlamış. Bu geri dönüşün serinin devamı şeklinde mi, kaba taslak bir yeniden çevrim olarak mı ya da çoklu evren temasına uygun tamamen farklı bir ele alış biçiminde mi olacağı şimdilik bilinmiyor. Projenin oyuncu kadrosu da belirsiz hatta. Bu belirsizliğe Daredevil’ı canlandıracak isim de dahil. Yani dizide Charlie Cox’ı görememe ihtimalimiz de var. Fakat Disney+’ın böyle bir hamle yaparak hayranları hayal kırıklığına uğratacağını sanmıyoruz. Zira MCU kurucusu Kevin Feige’ın Aralık ayında yaptığı açıklamayı hatırlatacak olursak, Cox olmadan Daredevil’i görmemiz çok küçük bir ihtimal gibi: “Yakın zamanda Daredevil’ın yer alacağı bir proje görürseniz, bilin ki karakteri Charlie Cox’dan başkası canlandırmayacak.”

Kadroda ne kadar değişiklik olur bilemiyoruz ama dizinin yapım ekibinde değişikliklerin olacağı kesinleşti. 2015-2018 arası yayınlanan Daredevil’ın yaratıcılığını Drew Goddard üstlenmişti. Yeni seride ise aynı görevi Covert Affairs dizisinin arkasındaki iki isim, Matt Corman ve Chris Ord devralacak. Dizinin yapım ve yayın tarihine dair şimdilik bir açıklama bulunmuyor.