david cronenberg’in yeni filmi crimes of the future’dan akıllara zarar bir fragman daha

david cronenberg’in yeni filmi crimes of the future’dan akıllara zarar bir fragman daha


başrollerde léa seydoux, kristen stewart ve viggo mortensen


Muhtemelen iğrene iğrene, irkile irkile, gözümüz yarı kapalı izleyeceğimiz ama ne yapıp edip bir şekilde izleyeceğimiz yeni David Cronenberg filmi Crimes of the Future, 3 Haziran’da vizyona girecek. Sekiz yıl aradan sonra gelecek ilk Cronenberg filmi olması; Kristen Stewart, Léa Seydoux ve Viggo Mortensen gibi isimlere başrolleri paylaştırması ve hayli enteresan görünen sinopsisi, Crimes of the Future’ı kesinlikle izleyecek olmamızın başlıca sebeplerinden birkaçı. İğrenerek ve irkilerek izleyecek olmamızın sebebini merak ediyorsanız, filmin yeni fragmanına buyrun.

17-28 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye için yarışacak 18 filmin arasındaki en güçlü adaylardan biri olarak gösterilen Crimes of the Future’ın konusu bayağı bir karışık. Tam bir Cronenberg işi bilim kurgu diyebiliriz. Şöyle özetleyecek olursak; film, insanlığın sentetik çevreye uyum sağlamayı öğrendiği yakın bir gelecekte geçiyor. Geçirilen bu evrim insanların biyolojik yapılarını değiştirerek doğal hallerinden çıkmalarına ve başkalaşım yaşamalarına neden oluyor. Bazı insanlar trans-hümanizmin sınırsız potansiyelini benimserken, diğerleri onu kontrol altında tutmaya çalışıyor. Ancak bu iki durum da “Hızlandırılmış Evrim Sendromu”nun hızla yayılmasını engelleyemiyor. Bu sendromu benimseyen sevilen performans sanatçısı Saul Tenser, vücudunda yeni ve beklenmedik organlar filizlendiriyor ve partneri Caprice ile birlikte bu organların vücudundan geri atılma anını hayran kalınacak bir performansa dönüştürüyor. Bu performanslar hem hükümetin hem de altkültürün dikkatini çekmeye başlayınca Tenser, herkesi şok içerisinde bırakacak bir performans üzerinde düşünmeye başlıyor.

Crimes of the Future, Cannes’da gösterimini yapmasının ardından 3 Haziran’da vizyona girecek. Filmin yeni fragmanı için hemen aşağı alabiliriz.

Şöyle posterlerimiz de var: