francis ford coppola’nın rüya projesinde başrol adam driver’ın

francis ford coppola’nın rüya projesinde başrol adam driver’ın


megalopolis


Sinema dünyasının yaşayan efsanesi Francis Ford Coppola’nın 20 yıldan fazla bir süredir hayallerini süsleyen Megalopolis projesinden yeni gelişmeler var. Filmin kadrosunda yer alacak isimler yavaş yavaş belli olmaya başladı.

Oyuncu kadrosunu bir süredir toparlamaya çalışan Megalopolis için daha önce Oscar Isaac, Cate Blanchett, Zendaya, Michelle Pfeiffer, Jon Voight, James Caan ve Jessica Lange gibi isimlerin dedikodusu dönüyordu. Isaac’in kadroda yer alacağı kesinleşmişti de aslında fakat ünlü oyuncu, bilinmeyen bir sebepten ötürü geçtiğimiz ay projeden ayrıldığını açıkladı. Hemen ardından bir başka dedikodu, filmde Isaac’in yarattığı boşluğu Christian Bale’in dolduracağını işaret ediyordu. Fakat bu da sadece dedikodudan ibaret çıktı. Bugün ise filmin başrolü kesin olarak duyuruldu. Marriage Story ve Paterson gibi filmlerin yıldızı Adam Driver, Megalopolis’te başrolü üstlenecek. Filmde kendisine eşlik edeceği kesinleşen isimlerse Nathalie Emmanuel, Forest Whitaker, Laurence Fishburne ve Jon Voight gibilerinden oluşuyor.

Coppola’nın senelerdir “rüya projem” şeklinde adlandırdığı Megalopolis’in hikayesi -bizim bildiğimiz kadarıyla- 90’lı yıllara dayanıyor. Milenyum başında senaryosu tamamlanan Megalopolis için 2001 yılında çalışmalara başlanması planlanmış ancak ABD’de yaşanan 11 Eylül saldırılarından sonra proje rafa kaldırılmış. Megalopolis’in hayata geçirilmemesindeki muhtemel sebeplerden biri de aslında 11 Eylül saldırıları ve filmin olay örgüsündeki tesadüfi bağlantı. Çok ufak bir bağlantıdan bahsediyoruz ama yine de dönemin ABD’si tarafından hoş karşılanmayabilecek bir bağlantı bu. Şöyle ki, Megalopolis’te “setting” olarak yerle bir olmuş, felakete kurban gitmiş bir New York var. Şehri tekrar ayaklandırmak isteyen vizyon sahibi bir mimar, New York’u bir ütopya olarak tekrar inşa etmek için kollarını sıvar. Fakat bu mimarın New York’u tekrar yaşanabilir bir yer yapmak için bulunduğu talepleri şehrin belediye başkanının planlarıyla çelişmektedir. Megalopolis’te bu iki karakter arasındaki çekişmeleri izleyeceğiz.

Megalopolis’in çekimlerinin önümüzdeki sonbaharda başlaması planlanıyor. Projenin 100-120 milyon dolar arası bir bütçeye sahip olacağı ve bu bütçenin tamamını Coppola’nın cebinden karşılayacağı konuşuluyor. Yani anlayacağınız, Coppola artık ne olursa olsun hayalindeki filmi çekmek istiyor. Ne diyelim, büyük ustaya kolaylıklar diliyoruz.