ırkçılığa çare ilaç new york eczanelerinde

ırkçılığa çare ilaç new york eczanelerinde


cure for racism


Şu sıralar New York Şehri vatandaşları şehirde ikamet eden eczanelerde garip bir ilaçla karşılaşıyorlar. “Kullanana faydası olsa keşke” diye iç geçirdiğimiz ilacın ismi Cure for Racism, yani Irkçılığa Çare.

Bu ilacın tabii ki farmasötik bir etkisi yok. Olmasını dilerdik ama ilaç kutularının eczane raflarına yerleştirilmesinin sebebi bu değil. Malumunuz, son yıllarda COVID-19 sebebiyle Asyalı insanlara karşı uygulanan nefret suçlarının dozajı artmış halde. Bu duruma göz yumamayan Anchor Worldwide isimli New York merkezli bir reklam ajansı, bu ilaç kutularından yüzlerce üreterek New York Şehri’ndeki eczane raflarına yerleştirmiş. Amaç tamamen farkındalık yaratmak. İlaç kutularının üzerinde yazanlar ise ırkçıların yüzünü kızartacak cinsten: “Irkçılık tedavisi için tavsiye edilen bir dozaj miktarı bulunmamaktadır. Bu hastalığı yalnızca ilim ve irfan tedavi edebilir. Irkçı düşüncelere ya da davranışlara sahipseniz ve diğer insanlara karşı giderek daha da saldırganlaştığınızı hissediyorsanız sadece evinizde oturun ve dinlenin. Sonsuza kadar. Irkçıları şehrin sokaklarında görmeyi kimse istemiyor. Hepimiz bu dünyaya aidiz.”

Başta art director Kevin Bae olmak üzere bu güzel kampanyaya imza atıp farkındalık yaratmayı amaçladıkları için Anchor Worldwide ekibine saygılarımızı sunuyoruz. Dünyanın ırkçılardan arınmış, daha yaşanabilir bir yer olması dileğiyle…