lana del rey’den sıradaki albüme dair ilk ipuçları

lana del rey’den sıradaki albüme dair ilk ipuçları


kafamız ütülenecek


Pandemi süreci boyunca takdire şayan bir üretkenlik sergileyerek usta işi Norman Fucking Rockwell!’in ardından iki albüm daha yayınlayan Lana Del Rey, yeni uzun çaları için çoktan çalışmalara başlamış bile. W Magazine’e verdiği demeçte lüks modaevi Gucci’nin kreatif direktörü Alessandro Michele ile sohbete dalan Del Rey, yeni albümü hakkında ilk açıklamalarda bulundu.

Şimdilik ismi, cismi belli olmayan albümde bolca konuşmaya yer verilecekmiş. Bir süredir farklı bir şarkı kayıt tekniği deneyen Lana hanım, süreci şu şekilde anlatıyor: “Hiçbir şeyi süzgeçten geçirmeyerek ve düşünceli, spontane şekilde şarkı söylemeyi deniyorum bir süredir. Aklıma gelen ne varsa ses kayıt uygulamama okuyorum. Bu kusursuz bir şey olmuyor tabii ki. Duraksadığım, dilimin sürçtüğü anlar oluyor. Fakat bu ciddi anlamda ham olan ses kayıtlarını Drew Erickson adındaki besteciye gönderiyorum. Erickson, sözcüklerimle uyumlu olacak şekilde sesime reverb efekti ekleyerek kelimelere bir orkestra ekleyecek.”

Lana Del Rey’in bu açıklamalarından anladığımız kadarıyla kendisinden yine spoken-word benzeri fakat cümlelerin daha fazla yoğunlukta olduğu bir albüm alacağız gibi görünüyor. Hadi bakalım, merak içinde bekliyoruz.