olivier assayas’ın alicia vikander’li irma vep dizisinden ilk fragman gelmiştir

olivier assayas’ın alicia vikander’li irma vep dizisinden ilk fragman gelmiştir


a24 & hbo a.ş. iş başında


A24 ve HBO flörtünün en yeni meyvesi Irma Vep, televizyon adına bir süredir merakla beklediğimiz işlerden biri. 6 Haziran’da yayına başlayacak diziden ilk fragman nihayet geldi.

Fransız sinemasının ustalarından Olivier Assayas’ın 1996 yapımı aynı isimli filminden uyarlanan Irma Vep, Mira isimli ABD’li bir aktrisin etrafında şekillenecek. Hem yaşadığı ayrılık sonrası kalp kırıklıklarıyla boğuşan hem de yıldız gibi parlayan kariyerinde hiç olmadığı kadar düşüşe geçen Mira, bulunduğu yerde durmaya artık daha fazla dayanamaz ve bir fırsat bulup ABD’den Fransa’ya taşınır. 1915 yılında yayınlanan Fransız yapımı sessiz film Les Vampires’ın yeniden çevriminde Irma Vep karakterini canlandırmak için set ortamına geri dönen oyuncu, Fransız film endüstrisi ile trajikomik durumlar yaşamaya başlar.

Irma Vep’in yönetmenliğini ve senaristliğini orijinal filmin emektar ismi Assayas üstleniyor yine. Başrolde ise Ex Machina, The Danish Girl ve The Green Knight gibi filmlerin Oscar ödüllü yıldızı Alicia Vikander’i izleyeceğiz. Dizide Adria Arjona, Carrie Brownstein, Jerrod Carmichael, Fala Chen, Devon Ross, Byron Bowers ve Tom Sturridge gibi isimler de rol alıyor. Assayas’ın 2016 yapımı uzun metrajı Personal Shopper’da başrol olan ve şu sıralar Crimes of the Future ile sıkça andığımız Kristen Stewart ise Irma Vep’e konuk oyuncu olarak katkıda bulunacak.

Sekiz bölümlük bir mini dizi olarak planlanan Irma Vep, 6 Haziran’da HBO’da yayına başlayacak. Dizinin müziklerine Daft Punk’ın yarısı Thomas Bangalter’in imza atacağını hatırlatıyor ve ilk fragman için sizi hemen aşağı davet ediyoruz.