psm’de caz ikinci haftasıyla devam ediyor

psm’de caz ikinci haftasıyla devam ediyor


mayıs ayı psm’de caz ayı


İyi müziği, güzel müziği, dondurmalı şöbiyet gibi müziği İstanbullu müzikseverlerle buluşturmaya devam eden Zorlu PSM’yi Mayıs ayı boyunca caz fırtınası sarmış durumda. Londra caz sahnesinin nadide isimlerinin konuk olacağı London X Istanbul Zorlu PSM Meets EFG London Jazz Festival’dan burada bahsettik. Önümüzdeki günlerde Londralı cazcılarla buluşmamız var. Fakat EFG London Jazz Festival şimdilik bir köşede dursun. Bugünkü konu başlığımız Mayıs ayı başından beri devam eden PSM’de Caz serisi olacak yine. Bu güzeller güzeli serinin biletlerine buradan kavuştuk; ilk haftasında ise İsveçli caz güzeli Lisa Ekdahl’ı izledik/dinledik. Peki PSM’de Caz’ın ikinci haftasında bizi neler bekliyor? Buyurun, anlatalım.

10 MAYIS – YELLOWJACKETS

40 seneyi aşkın müzikal serüveniyle türün en önemli ve başarılı oluşumlarından biri olmayı başaran süper ötesi caz süper grubu Yellowjackets, adını sadece caz dinleyicilerine değil, türe merakı olmayan pop’tan rock’a, indie’den metal’e, rap’ten techno’ya kadar farklı sahnelerden birçok dinleyiciye kadar ulaştırmayı başarmış bir isim. İkisini heykelcikle taçlandırdığı 17 Grammy adaylığı da bunun tescili mahiyetinde. Diğer bir tescil ise grubun Brezilyalı ünlü vokalist Luciana Souza’nın vokalleriyle kaydettiği 2018 çıkışlı albümü Raising Our Voice ile Amerikan caz listelerini altüst etmesi. Ne şanslıyız ki bu eski tüfek caz-füzyon efsanesini 10 Mayıs tarihinde Zorlu PSM Turkcell Platinum Sahnesi’nde canlı dinleyebileceğiz. Yoksa siz buradaki biletleri hala almadınız mı?

13 MAYIS – EROL EVGİN CAZ SÖYLÜYOR

O bir star. O bir marka. O gerçek bir yaşayan efsane. Onu anlatmaya kelimeler yetmez ama deneyelim. 50 yılı aşkın müzik kariyerine 10’larca albüm ve sayısız hit şarkı sığdıran pop efsanesi Erol Evgin, çok özel bir konsept ile çok özel bir akşam yaşatmak için 13 Mayıs’ta Zorlu PSM’nin Turkcell Sahnesi’nde bizleri karşılayacak. Eşine benzerine az rastlanır bu gecede Evgin’in Sevdan Olmasa, Ateşle Oynama, İşte Öyle bir Şey ve İçimdeki Fırtına gibi altın değerindeki şarkılarını caz formunda dinleme fırsatı bulacağız. Caz klasiklerinden oluşan bir repertuvarı da içerecek “Erol Evgin Caz Söylüyor” projesinde sanatçıya, ünlü piyanist Can Çankaya’nın yönettiği bir caz orkestrası eşlik edecek. Bir daha denk gelmenizin imkansız gibi bir şey olduğu bu güzel etkinliğin biletlerini bizce buradan kaçırmayınız.

13 MAYIS – ALP ERSÖNMEZ “CEREYANLI”

13 Mayıs’ta Turkcell Sahnesi’nde Erol Evgin ile eşsiz bir deneyim yaşayacağız. Aynı akşam %100 Studio sahnesinde ise bize bambaşka bir deneyim yaşatacak bambaşka bir isim sahne alacak. Tarkan’dan Nil Karaibrahimgil’e, Erkan Oğur’dan İlhan Erşahin’e, Athena’dan Cahit Berkay’a kadar Türk müziğinde sayısız isimle çalışma fırsatı bulan Alp Ersönmez, geçtiğimiz sene iki kısım halinde yayınladığı son albümü Cereyanlı’nın çalınıp söyleneceği şık sahne performansını 13 Mayıs’ta bizlerle buluşturacak. Sequencer ve bilgisayar destekli dans kokulu caz bestelerini içeren Cereyanlı’nın canlısında baslardan tabii ki Ersönmez sorumlu olurken; sanatçıya tenor saksafonda Engin Recepoğulları, trompette Barış Doğukan Yazıcı, klavyede Çağrı Sertel, davullarda ise Ediz Hafızoğlu gibi yıldız isimlerden oluşan bir kadro destek çıkacak. Caza dansla karşılık vereceğiniz bu müthiş gecenin biletlerini hemen buradan bulabileceğinizi biliyor muydunuz?

14 MAYIS – DENİZ TEKİN PLAYS LEONARD COHEN

Yalın akustik gitar ve piyano aranjmanlarına eşlik eden melodik vokali ve güçlü sözleriyle yakın dönemde yerli sahnenin en başarılı ve dikkat çeken isimlerinden birine dönüşen genç yetenek Deniz Tekin, 14 Mayıs akşamı Zorlu PSM touché sahnesinde çok önemli bir isime saygı duruşunda bulunacak. “Deniz Tekin Plays Leonard Cohen” isimli bu tek seferlik çok özel proje kapsamında Tekin; Yıldızlar, Bende Bir Problem Var ve Baktın Olmuyo gibi hit şarkıları bu sefer bir kenara bırakıp hem edebiyat hem de müzik camiası için yeri apayrı olan Leonard Cohen’in parçalarını caz formunda seslendirecek. Projenin tek seferlik olduğunu tekrar hatırlatarak kaçırmamanız gereken biletleri buraya bırakıyoruz.

PSM’de Caz’da önümüzdeki hafta Jülide Özçelik, Çağrı Sertel, Anouar Brahem Quartet, Sefi Zisling, Fikri Karayel ve Liraz gibi hem yerli caz hem de uluslararası caz sahnesinden yine çok önemli isimler ağırlanacak. Bütün etkinliklerin biletlerine buradan ulaşabilirsiniz. Haftaya görüşmek üzere.