psm’de caz’ın üçüncü haftasında kimler var?

psm’de caz’ın üçüncü haftasında kimler var?


mayıs ayı psm’de caz ayı


Mayıs ayı ne güzel bir ay oldu böyle, farkındayız değil mi? Bir taraftan London X Istanbul Zorlu PSM Meets EFG London Jazz Festival, diğer taraftan PSM’de Caz derken sadece baharın tatlı havasına değil, aynı zamanda Zorlu PSM’de esen caz rüzgarına kapıldık, kapılmaya da devam ediyoruz. İlk iki haftasında Lisa Ekdahl, Yellowjackets, Erol Evgin, Alp Ersönmez ve Deniz Tekin gibi hem yerli hem de uluslararası sahneden birbirinden şahane isimleri başta cazseverler olmak üzere müzikseverlerle buluşturan PSM’de Caz serisi, üçüncü haftasında da yine şahane ötesi isimlerle devam ediyor. Bu hafta kimlerle buluşmamız varmış; hemen aşağıdan anlatıyoruz. “Ben konuyu biliyorum, direkt biletleri rica edeyim.” diyenleri hemen şuraya alabiliriz.

17 MAYIS – JÜLİDE ÖZÇELİK

Hem Türkiye dinleyicisi için klasik haline gelmiş eserleri, hem de kendi bestelerini caz formatında yorumlamasıyla mevzubahis sahnede dikkatleri çeken Jülide Özçelik, 2008’de Jazz İstanbul Volume-1 ile başlattığı ve 2011’de Jazz İstanbul Volume-2 ile devam ettirdiği yorumlamalarını müzikseverlere ziyadesiyle beğendiren bir isim. 2019 çıkışlı üçüncü albümü Nefes ile yine takdirleri toplayan Özçelik, birçok yerel ve uluslararası festivalde solo konserlerine devam ediyor. Özçelik’in bir sonraki durağı PSM’de Caz serisi ile Zorlu PSM olacak. Üstelik kendisine yerli caz sahnesinden Cem Tuncer, Ercüment Orkut, Efecan Tuncer ve Ediz Hafızoğlu gibi yıldız isimler eşlik edecek. Biletler için buraya alabiliriz.

18 MAYIS – ÇAĞRI SERTEL “MULTIVERSE”

“Dinle, hisset, keşfet! PSM’de Caz ile dünyan değişsin!” mottosunun keşfettiren ve dünyamızı değiştiren kısmına geldi sıra. Akustik piyanosunu effect pedallarından geçirerek kendine has bir sound elde eden Çağrı Sertel, bu sound’u analog synth’ler, drum machine’ler ve elektronik klavye seslerinden de yararlanarak bambaşka noktaya evriltiyor. Sahnede bunu yaparken ise dinleyici için farklı bir evrenin kapısını aralıyor resmen. Belki de bu şık sahne şovunun adı tüm bu unsurlardan geliyordur? 18 Mayıs’ta Multiverse’e gelin, görün bakalım nasıl bir evrenmiş Sertel’inki. Biletlerimiz burada.

20 MAYIS – ANOUAR BRAHEM QUARTET

Tunuslu müzisyen Anouar Brahem, kendisine 50 sene önce sorsak 10 yaşında eline aldığı ud enstrümanını 2022 yılında uluslararası caz sahnelerinde ilgiyle takip eden dinleyiciler karşısında çalacağını bilebilir miydi? Bizce bilebilirdi. Çünkü Brahem’in en başından beri kafasında oluşturduğu vizyonu belliydi aslında. Çok sevdiği ud ile çaldığı geleneksel doğu müziği seslerini batı kompozisyonlarıyla birleştirmek ve icracısı olduğu sahnede eşine az rastlanır bir iş ortaya koymak zaten kafasındaymış Brahem’in. Kendisi 40 yılı aşkın bir süredir quartet’i ile beraber bu benzersiz sound’u icra etmeye devam ediyor. Ne şanslıyız ki Brahem’i quartet’i eşliğinde dinleme fırsatına nihayet biz de erişeceğiz. Kaçıranın dizlerini döveceği bu güzeller güzeli akşamın biletleri tabii ki burada.

20 MAYIS – SEFI ZISLING

20 Mayıs tarihinde Turkcell Sahnesi’nde Anouar Brahem Quertet, doğu ile batı sentezi performansını sergilerken aynı akşam touché’de bir başka yetenekli isime konuk olacağız. Sefi Zisling de Brahem gibi 10 yaşından beri bir enstrümana aşık olan ve onunla yatıp onunla kalkan bir isim. İsrail’de “trompet” deyince akıllara ilk gelen isimlerden biri hatta kendisi. Trompet ile bu kadar ünlenmesinin sebeplerinden biri de enstrümanı caz sahnesinde funk türüyle akranlarından çok daha farklı bir şekilde sunması. Prodüktörlüğünü de üstlendiği son albümü Expanse, bunun kanıtı niteliğinde gibi bir iş. “E bu kadar ballandıra ballandıra anlattınız, nerede biletler?” diyenler için buraya bir link bıraktık.

21 MAYIS – FİKRİ KARAYEL JAZZ ENSEMBLE

Hem dinleyiciler hem de çeşitli müzisyenlerin tekrar tekrar yorumladığı Yol isimli şarkısıyla listeleri alt üst eden Fikri Karayel, daha çok pop camiasında adını duyurmuş bir isim olsa da kariyerinin başından beri caz sound’unu cebinde taşıyan bir isim. Karayel, şimdilerde ise 2021 çıkışlı son albümü Uzaktan ile ses getirmeye devam ediyor. Sanatçının şimdiden dillere pelesenk olan aranjelerini Fırtına Kıral, Tolga Bilgin, Tolga Erzurumlu ve Ozan Musluoğlu gibi caz sahnesinin değerli müzisyenlerinden oluşan ekibiyle 21 Mayıs’ta caz formatında dinleyeceğiz. Biletler için buraya koşunuz.

21 MAYIS – LİRAZ

21 Mayıs’ta Fikri Karayel ekibiyle beraber touché sahnesini doldururken aynı akşam uluslararası sahneden bir başka şık isim de 100% Studio sahnesinde olacak. Oyunculuk, şarkıcılık ve dansçılık ekseninde tur atan İran asıllı İsrailli sanatçı Liraz, yakın dönemde batı senteziyle doğu sahnesinde çokça ses getirmiş ve saygınlık kazanmış bir isim. Liraz’a bu kadar saygınlık kazandıran şeyse sadece akranlarından sıyrılan kendine has müziği değil, aynı zamanda politik duruşu. Son albümü Zan’ı İsrail ve İran arasında bir birlik, beraberlik oluşturması umuduyla paylaştığını belirten sanatçı, şarkılarını İsrail ve İran’da hite dönüştürmesiyle kalmadı, aynı zamanda iki ülke halkı arasında yıllar sonra bir sevgi bağı oluşturdu. Liraz’ın güçlü sahne performansı ise bambaşka bir konu. Onu da 21 Mayıs akşamı PSM’de Caz ile kanlı canlı göreceğiz. Serinin en özel performanslarında birine ev sahipliği yapacağına inandığımız bu güzel akşamın biletleri için buraya alalım.

PSM’de Caz’ın dördüncü ve son haftasında bizi Mulatu Astatke, Jojo Mayer, Tuğçe Şenoğul ve Seda Erciyes gibi hem yerli hem de uluslararası sahneden birbirinden şahane isimler karşılamaya devam edecek. Serinin biletlerine buradan ulaşabileceğinizi tekrar hatırlatıyor ve iyi eğlenceler diliyoruz.

https://playtusu.com/wp-content/uploads/2022/04/psmde-caz-zorlu-psm-3.jpg