quentin tarantino ile sinema tarihini öğrenmeye hazır mıyız?

quentin tarantino ile sinema tarihini öğrenmeye hazır mıyız?


cinema speculation, ekim’de raflarda


Kendisini azıcık yakından takip ediyorsanız Quentin Tarantino’nun ne kadar sinema sevdalısı bir insan olduğunu fark etmişsinizdir. Herhangi bir film üzerinde uğraşmadığı zamanlarda bile sadece sinemayla ilgileniyor; yazıyor, çiziyor, anlatmayı seviyor. Yani ne yaparsa yapsın hayatında sinema olmadan duramıyor. Biz de bu durumdan memnunuz açıkçası. Çünkü hem röportajlarda hem de konuk olduğu mecralarda sinemaya dair paylaştığı hikayeler acayip hoşumuza gidiyor. Bu memnuniyetimizi ikiye katlayacak bir haber veriyoruz şimdi. Tarantino’dan sinemaya dair bir kitap geliyor.

2020 yılında Tarantino ve meşhur yayım evi HarperCollins arasında bir anlaşma gerçekleşmişti. Bu anlaşma, Tarantino’nun kaleme alacağı iki yazılı eseri içeriyordu. Bunlardan ilki, 2019 yapımı son Tarantino filmi Once Upon a Time… in Hollywood’un romana uyarlanmış haliydi. İlk roman 2021 Haziran’ında yayımlandı, yayımlanmakla kalmayıp New York Times’ın En Çok Satanlar listesinde birinci sıraya kadar yükseldi. Şimdi sıra ikinci esere geldi.

Yine HarperCollins imzasıyla yayımlanacak Cinema Speculation isimli ikinci Tarantino kitabı kurgusal bir eser olmayacak. Belli bir hikayeden ziyade yönetmenin 70’li yıllarda çocukluğunda izlediği filmleri derinlemesine incelediği ve anlattığı metinlere, eleştirel yazılara, sinema kuramlarına ve ustaca yazılmış gözlemlere yer verecek. Bunların yanı sıra kitapta Tarantino’nun kendi hayat hikayesinden paylaştığı yazımlar da bulunacak.

Cinema Speculation, 25 Ekim’de meraklılarıyla buluşacak. Kitabın ön siparişleri burada devam ediyor. Şahane ötesi kapak görseli ise şu şekilde: