red hot chili peppers’tan taylor hawkins’e saygı duruşu

red hot chili peppers’tan taylor hawkins’e saygı duruşu


we love taylor


Trajik ölümüyle bütün müzik dünyasını derinden yaralayan Foo Fighters davulcusu Taylor Hawkins’in yaşamını yitirmesinin ardından yaklaşık bir ay gibi bir süre geçti. Acısı hala taze olan bu kayıp, çeşitli müzisyenler ve müzik grupları tarafından dile getirilmeye devam ediyor.

Nisan ayında yeni albümü Unlimited Love ile sahalara dönüş yapan Red Hot Chili Peppers, albümün turnesi kapsamında geçtiğimiz gün New Orleans Jazz Fest’te sahne aldı. Festivalin line-up’ında Foo Fighters’ın adı geçiyordu aslında ama Hawkins’in kaybının ardından grubun bütün konserleri iptal edilince sahne Red Hot Chili Peppers’a bırakıldı.

Chili Peppers’ın sahnesinin sonunda grubun davulcusu Chad Smith, Hawkins’i anmak için bir konuşma yaptı. Smith, konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Bu akşam normal şartlarda burada Foo Fighters çalacaktı. Onların yerini alacağımızı iki hafta önce öğrendik. Foo Fighters’ı ve kardeşimiz Taylor Hawkins’i seviyoruz. Burada onlar için çalmak bizim için çok anlam ifade ediyor.” Konuşmanın ardından Smith, konserdeki bütün dinleyicilerin tek bir ağızdan “Taylor’ı seviyoruz!” diye bağırmalarını istedi.

Bu güzel ve anlamlı anın görüntülerini aşağıdan izleyebilirsiniz.