the office ekibi, bryan cranston’ın yönettiği bölümde iki defa ölümden dönmüş

the office ekibi, bryan cranston’ın yönettiği bölümde iki defa ölümden dönmüş


ne demişti heisenberg? “i am the danger”


Televizyon dünyasının kült komedisi The Office, finalinin üzerinden yıllar geçse de hala hatırı sayılır bir hayran kitlesine sahip. Durum böyle olunca The Office ile ilgili çeşitli medya unsurlarına hala rastlayabiliyoruz. Bu medya unsurlarının en yenilerinden The Office BFFs: Tales of the Office From Two Best Friends Who Were There isimli bir anı kitabı, birkaç gün önce raflarda yerini aldı. Dizide Pam Beesley ve Angela Martin’e hayat veren Jenna Fischer ve Angela Kinsey’nin kaleme aldığı kitabın en etkileyici kısımlarından biri ise The Office ekibinin bir bölümün çekimleri sırasında iki defa ölümden döndüğünü anlatıyor. Bahsi geçen bölümü yöneten isim ise Breaking Bad’de “tehlike benim göbek adım” repliğiyle meşhur Walter White’ı canlandıran Bryan Cranston’dan başkası değil. Tesadüfe bakar mısınız?

Cranston’ın yönettiği “Work Bus” isimli bölümde The Office’in baş kahramanlarından ikisi olan Dwight ile Jim, ofis binasının güvenli olmadığını düşünüp bir otobüsü ofis ortamına dönüştürüyor ve bütün çalışanlar işlerine bu otobüste devam ediyor. Otobüse taşınan set ortamında 14 oyuncu ve dört ekip üyesi bulunuyormuş. Bu ekibe ortamın gerçekçi görünmesi için sürücü koltuğuna oturtulan bir dublör şoför de dahilmiş. Kinsey’nin anlattığına göre şoför, her şey yolunda ilerlerken aniden “Direksiyonu kırıyorum!” diye bağırıp çok sert bir ani dönüş yapmış. Otobüse taşınan ofis eşyaları ve set dekorları güvenli bir şekilde yerleştirilmediği için aracın içindeki her şey bir anda havalanmaya başlamış. Oyuncular ise otobüsün bir yanından diğerine savrulmuş ve aracın içindeki her şey birbirine girmemiş. Neyse ki büyük sonuçlar doğurabilecek bu kazada kimsenin başına bir şey gelmemiş.

Ekibin ikinci defa ölümden dönmesi ise daha da acayip. Hava çok sıcak olmasına rağmen set ortamı için fazla gürültülü olduğu gerekçesiyle otobüsün klima cihazı çalıştırılmamış. Ekip sıcağa daha fazla dayanamayınca sete taşınılabilir bir klima getirilmiş. Her şey gayet iyi giderken oyuncular otobüste tuhaf bir koku almaya başlamışlar. Daha sonra fark etmişler ki taşınılabilir klimanın hava giriş hortumu otobüsün egzoz borusu ile yan yanaymış. Yani otobüsteki herkes egzoz gazı solumuş ve yavaş yavaş zehirlenmiş. Egzoz kokusunun kısa sürede fark edilmesi, bütün ekibi ölümden döndürmüş.

Bu olaylardan sonra herkesin “Work Bus” adıyla bildiği bölüm, ekip tarafından kendileri için daha manidar olan bir isimle anılmaya başlanmış: “Death Bus”.