the office’in arapça versiyonu geliyor

the office’in arapça versiyonu geliyor


al maktab


Ofansif mizahşör Ricky Gervais ile Stephan Merchant’ın yaratıcısı olduğu kült komedi dizisi The Office, seneler içinde birçok ülkede tekrar tekrar uyarlandı. Bu uyarlamaların en meşhuru -hatta orijinal The Office’ten de meşhur desek yanılmayız- Steve Carrell’li ABD uyarlaması oldu. Bugün ise The Office için enteresan bir uyarlama duyurusu daha geldi.

Sinir bozucu bir patronun her biri birbirinden farklı karaktere sahip çalışanlarını çileden çıkarması etrafında şekillenen The Office’in Arapça dilinde bir uyarlaması için çalışmalar başladı. Al Maktab adını taşıyan bu uyarlama The Office ile neredeyse tamamen aynı setting’e sahip olacak. Uyarlamadaki tek fark şu; ofis ortamından ziyade kurye hizmeti veren bir çalışma ortamında geçecek Al Maktab.

Bu uyarlama için The Office’in haklarını elinde bulunduran BBC Studios, Dubai merkezli MBC Studios ile şimdilik 20 bölümlük bir anlaşma sağlamış. Seriyi Mısırlı sinemacı Hisham Fathi yönetecek. Diziye ev sahipliği yapacak yayıncı kuruluş ise Birleşik Arap Emirlikleri’nde hizmet veren streaming platformu Shahid VIP olacak.

Fransa, Almanya, Kanada, İsrail, Hindistan ve yakın zamanda Polonya gibi ülkelerden The Office uyarlaması geldi. Fakat itiraf edelim, Arapça dilindeki bu uyarlama bize çok enteresan geliyor ve merakımızı bir hayli gıdıklıyor.