the xx’in oliver sim’inden albüm duyurusu + tekli + video + bir dolu kalp

the xx’in oliver sim’inden albüm duyurusu + tekli + video + bir dolu kalp


“hideous bastard” geliyor


Canımızın içi The xx’in üçte biri Oliver Sim, ilk albümü Hideous Bastard‘ı bugün duyurdu. Duyuru ile beraber yepyeni bir tekli de müzik videosu eşliğinde geldi.

Daha önce dinlediğimiz iki Sim teklisi Fruit ve Romance With A Memory’i de içerecek debut albümde bugün yayınlanan Hideous isimli yeni şarkı da dahil toplam 10 parça yer alacak. Albümün yazım ve kayıt süreci iki yıl sürmüş. Hideous Bastard’ın ilhamı için Sim, favori korku filmlerinden ve kendi hayat tecrübelerinden yararlanmış. Bu tecrübelere 17 yaşından beri HIV virüsü ile beraber yaşaması da dahil. Albümün teması ise utanç, korku ve maskülinite gibi unsurlardan oluşuyor. 10 şarkının tamamının prodüksiyonu bir diğer The xx üyesi Jamie xx’e emanet edilmiş.

Albümün üçüncü teklisi Hideous’ta Sim’e vokalleriyle Jimmy Somerville eşlik ediyor. Tekliyle beraber gelen müzik videosunun yönetmen koltuğunda ise Fransız sinemacı Yann Gonzalez oturuyor. Gonzalez ve Sim’in iş birliğinden ortaya çıkan, yine Hideous adındaki bir korku kısa filmi geçtiğimiz gün Cannes Film Festivali’nde ilk gösterimini yaptı. Üç kısımlık bir müzikal kısa metrajı olduğu belirtilen film ile biz ne zaman buluşuruz, şimdilik bilemiyoruz. Hideous’un müzik videosunu ise hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Hideous Bastard için 9 Eylül tarihini bekliyoruz.

Albümün şarkı listesi ve kapak görseli ise şu şekilde:

  1. Oliver Sim feat. Jimmy Somerville & Jimmy Somerville – Hideous
  2. Romance With A Memory
  3. Sensitive Child
  4. Never Here
  5. Unreliable Narrator
  6. Saccharine
  7. Confident Man
  8. GMT
  9. Fruit
  10. Run The Credits