true detective’in dördüncü sezonunda başrol jodie foster’a emanet

true detective’in dördüncü sezonunda başrol jodie foster’a emanet


clarice starling’e selam olsun


İlk sezonuyla aklımızı alan ve televizyon dünyasının kültleri arasına giren HBO dizisi True Detective, ikinci ve üçüncü sezonlarıyla beklentileri pek de karşılayamamıştı. Durum böyle olunca Mart ayında HBO’dan True Detective’in seyrini değiştirecek bir hamle geldi ve dizinin yaratıcı ve yapım kadrosu neredeyse tamamen değişti. Dördüncü sezonu için yapımında vites artırılan True Detective’in başrolünde yer alacak isim ise bugün açıklandı. Dizinin ilk üç sezonunda Matthew McConaughey, Woody Harrelson, Colin Farrell, Taylor Kitsch, Rachel McAdams, Vince Vaughn, Mahershala Ali ve Stephen Dorff gibi ödüllü oyuncuları izlemiştik. Dördüncü sezonda ise 1991 yapımı The Silence of the Lambs’teki Dedektif Clarice Starling rolüyle Oscar’a uzanan Jodie Foster, True Detective’in başrolü olarak karşımıza çıkacak.

1975 yılından beri ilk defa bir televizyon yapımında rol almaya hazırlanan Foster’ı tekrar bir dedektif rolünde, üstelik True Detective’de bir dedektif rolünde göreceğimiz için heyecanlıyız. Kendisi dizide Liz Danvers isimli bir karakteri canlandıracak. Dedektif Liz Danvers ve ortağı Evangeline Navarro, Alaska eyaletinde bir araştırma istasyonunda görevli altı adamın hiçbir iz bırakmadan ortadan kaybolmasını çözmeye çalışacak.

True Detective’in ilk üç sezonunda yaratıcı ve yazar olarak Nic Pizzolatto ve Cary Joji Fukunaga ikilisi görev almıştı. Dördüncü sezonda bu görevi 2017 yapımı Tigers Are Not Afraid ile Neil Gaiman, Guillermo del Toro ve Stephen King gibi yazar ve yönetmenlerden övgüler toplayan Issa López ve Moonlight, If Beale Street Could Talk ve The Underground Railroad gibi yapımların Oscar ödüllü yazar/yönetmeni Barry Jenkins üstlenecek.

Yeni True Detective sezonunun oyuncu kadrosu için Jodie Foster haricinde bir isim henüz duyurulmuş değil. Dizinin yayın tarihi de şimdilik belirsiz. Yakın zamanda dördüncü sezondan çok daha fazla haber almayı umuyoruz.