van gogh’un yıldızlı gece’si lego oldu

van gogh’un yıldızlı gece’si lego oldu


her kuruşuna değer gibi


21. yüzyılda bir oyuncaktan daha fazlasına, popüler kültürün vazgeçilmez parçalarından birine dönüşen LEGO, Star Wars’undan tut Vespa’sına, Louis Vuitton’undan Rammstein’ına kadar sevip saydığımız her şeye dadanmaya devam ediyor. Peki bu durumdan şikayetçi miyiz? Tabii ki değiliz. Zira bahsi geçen setler gibi bugün de güzeller güzeli yeni bir LEGO seti karşımıza çıktı.

LEGO’nun yeni seti, sanat tarihinin en çok tanınan isimlerinden Vincent van Gogh’un belki de en meşhur eseri, Yıldızlı Gece’den -ya da orijinal adıyla The Starry Night’tan- ilham alıyor. New York Modern Sanatlar Müzesi’nde sergilenen Yıldızlı Gece’nin LEGO versiyonu, bize kalırsa en az tablonun orijinali kadar göz kamaştırıcı. Eserin kendine has versiyonu için farklı bir yaklaşım tarzı deneyen LEGO, Yıldızlı Gece’yi üç boyutlu olacak şekilde tasarlamış. 28 cm uzunluk ve 38 cm genişliğe sahip tasarımda toplam 2316 LEGO parçası bulunuyor. Setin içinde Van Gogh’un mini figürü de yer alıyor ayrıca.

Ön siparişe açılan LEGO’s Vincent van Gogh – The Starry Night, 1 Haziran’da meraklılarıyla buluşacak. Buradan satın alabileceğiniz setin fiyatı ise 149.99£. Kuru çevirince pahalı görünse de her kuruşuna değeceğini düşünüyoruz. Yani şu güzelliğe bir bakar mısınız?