vincent cassel ve david cronenberg yeni bir film için tekrar bir araya geliyor

vincent cassel ve david cronenberg yeni bir film için tekrar bir araya geliyor


the shrouds


75. Cannes Film Festivali’nin Altın Palmiye için güçlü adaylarından Crimes of the Future, body-horror türünün meşhur yönetmeni David Cronenberg’i şu sıralar sıkça anmamıza sebep olan unsurlardan biri. Öte yandan Cronenberg’i ilerleyen günlerde daha da sık anacağız gibi görünüyor. Son uzun metrajını sekiz sene önce izleyicilerle buluşturan yönetmen, bir sonraki filmi için daha kısa bir süre bekletecek gibi. Cronenberg’in bir başka film için daha çalışmalara başladığı açıklandı.

The Shrouds isimli mevzubahis filmin başrolünde Fransız sinemasının en bilinen simalarından Vincent Cassel’i izleyeceğiz. Bu ikili daha önce A Dangerous Method ve Eastern Promises gibi suç ve dram filmlerinde bir araya gelmişti. İkiliyi tekrar buluşturan The Shrouds ise doğaüstü unsurlar içerecek. Filmde merhum eşinin yasını tutan bir iş insanının ölülerle iletişime geçmeyi sağlayacak çığır açıcı bir cihazı geliştirmesine tanık olacağız. Karsh isimli bu iş insanına Cassel hayat verecek. Filmde rol alacak diğer isimlerse şimdilik belirsiz.

The Shrouds’ın yapımı 2023’ün Mart ayında başlayacak. Filmin ilk gösterimini 2024 Cannes Film Festivali’nde yapması bekleniyor.