yerli sahneden rüya gibi bir prenses: karahindiba prensesi ile tanışın

yerli sahneden rüya gibi bir prenses: karahindiba prensesi ile tanışın


ilk ep “bulutlar ve sonuçları” yayında


Trap, drill, arabeskle bezeli füzyon-rock ve bilimum pop türlerinin domine ettiği yerli üretim havuzunda eşine benzerine az rastlanır işlere denk geldiğimizde mutlu oluyoruz. Hatta mutlu olmakla kalmayıp bir an önce paylaşmak istiyoruz. Bu unique üretimlere bir yenisi daha bugün eklendi. İlk kısa çaları Bulutlar ve Sonuçları gün itibarıyla yayına girmişken Karahindiba Prensesi ile tanışmanızı istiyoruz.

Müziğin belki de en samimi hali, “yattığın yerden müzik yap” şeklinde de tanımlayabileceğimiz bedroom-pop’un yerli sahnedeki en yeni icracılarından Melike Atmanoğlu -ya da sahne adıyla Karahindiba Prensesi- düşlerde yoğrulmuş gibi duran klavye seslerinin ve bol reverb’lü masalsı vokallerin yoğunlukta olduğu dört şarkıya sahip ilk kısa çaları Bulutlar ve Sonuçları’nı yerli müzik piyasasının orta yerine bugün bıraktı. Kısa çalardaki dört şarkı da dinleyeni Melike’nin 16 yaşındaki haliyle bir yolculuğa çıkarıyor. Saf duygularla örülmüş bu yolculukta ucuz ve güçlü bir yapıştırıcının kalpleri yapıştırabileceğine inanmamızı sağlayan Sen, Ben ve Bali; bedava bir dünyanın daha yaşanabilir olduğuna dikkat çeken Beleşçi Melike ve kawaii olmak için yanıp tutuşup -kuvvetle muhtemel- Levi Ackerman gibi bir adamın düşlendiği Anime Erkekleri gibi şarkılar eşlikçimiz oluyor.

Karahindiba Prensesi’nin 16 yaşındaki benliğini 2022 yılında -altı yıl sonra- ortaya çıkaran Bulutlar ve Sonuçları’na yerli sahnenin iki şık bağımsız plak şirketi Table Records ve Hexe Music ev sahipliği yapmış. Bu rüya gibi yolculuğa çıkmak isteyenleri hemen aşağı alabiliriz.