7’den 70’e herkese bir ilham prensesi: nova norda

7’den 70’e herkese bir ilham prensesi: nova norda


en rahat sneaker’larınızı hazırlayın


Bundan çok değil yalnızca dört sene önce başlangıç çizgisini geçen bir kariyer ve başarı hikâyesi var karşımızda. Mevzubahis Nova Norda olunca karşınıza çıkan yalnızca bunlar değil, ayrıca o yıldız ışığıyla pırıl pırıl parlayan, enerjisi ve heyecanıyla kıpır kıpır kıpır, şarkı söyleyerek nefes alan bir kadın duruyor karşımızda. 19 Haziran’da da Klein Phönix Park sahnesinde Festival Gibi Bişi için karşımızda olacak, kaçırmamak için giriş parolanız tam olarak şurada.

Nova Norda’nın hikâyesi rakı sofralarından dertleşmeli sabahlamalara kadar her masaya konu başlığı olan ikilemin gerçek öznesi. Bu dilemmanın bileşenleri ise istifa edip hayallerinin peşinden koşmak mı yoksa kurumsal hayata gençliğini kiralamaya devam etmek mi sorusu.

Nova Norda yani Ecem, şu an kime sorsanız çalışmak isteyeceği global bir şirketteki işinden istifa edip sadece iPad’i ve yaşantılarının yardımıyla müzik yapmaya başlıyor 2018 yaklaşırken. Sonrasını hiç düşünmeden “çıkıyor bir yola”… Tıpkı 2018 Mart’ında ilk yayımladığı single’ının başlığı gibi. Nova Norda’yı üç ayda bir sosyal medyada karşımıza çıkan “istifa etti, dünyayı geziyor” “işini bıraktı, pasta dükkanı açtı” haberlerinden ayrıştıran şey ise onun radikal kararının on binlerce insanın hayatına dokunuyor olması. Kariyerinin yarısını pandemide geçiren Nova Norda durmaksızın üretiyor, asla pes etmiyor, sınırlarını zorluyor ve sürekli hit üretiyor.

Ürettiği her parçanın hem lirikal hem de prodüksiyonel altyapısıyla kulak solucanlarına dönüşmesi Nova Norda’nın durmaksızın başarı basamaklarını tırmanmasına yol açıyor.

Günümüze geldiğimizde Nova Norda artık Spotify’da milyonlarca dinlenen bir sürü parçaya imza atmış, aylık dinleyici sayılarında milyonları görmüş, müzik dünyasındaki ömrünün çoğu pandemiyle geçmiş bile olsa Türkiye’de neredeyse çalmadık şehir bırakmamış, ilk albümüne imza atmış, canlı performanslarına dahil ettiği sahne prodüksiyonlarıyla her zaman kendinden bahsettiren, konser look’larını üniforma yapmak isteyen hayranlara sahip, Spotify’ın Equal listesiyle New York caddelerinde boy göstermiş bir müzisyen. Tüm bu dört küsür yıla fast-forward bir bakış atttığınızda sizin de ondan ilham almamanız imkansız. Bu ilhamı o sahnedeyken almak için ise biletleriniz burada.