90’lara dönüş var: beavis and butt-head filminden ilk fragman geldi

90’lara dönüş var: beavis and butt-head filminden ilk fragman geldi


beavis and butt-head do the universe


MTV’nin MTV olduğu zamanlarda en çok sevilen yetişkin animasyonlarından biri olan Beavis and Butt-Head’in yakın zamanda duyurulan uzun metraj filmi ilk defa boy gösterdi.

Heavy metal hariç her şeyi sıkıcı ve aptalca bulan, gece gündüz televizyon izleyerek karşılarına çıkan popüler kültür öğelerine acımasızca giydiren iki kafadarın fazlasıyla sıradan ama bir o kadar komik günlük yaşantılarını ekrana getiren Beavis and Butt-Head, 1993-1997 yılları arasında yayınlanan yedi sezonuyla MTV’nin altın çağının en sevilen yapımlarından olmuştu. Beavis and Butt-Head Do the America adında bir filmle de taçlandırılan seri 2011 yılında sekizinci sezonuyla geri dönse de beklenen ilgiyi yakalayamamış ve iptal edilmişti. Şu sıralar bir bir duyurduğu yapımlarla dikkatleri üzerine çeken streaming platformu Paramount+ ise serinin yaratıcısı Mike Judge ile el ele verip üçüncü bir Beavis and Butt-Head çıkarması yapacaklarını duyurmuştu.

İki kafadarın muhtemelen yine popüler kültürün altından girip üstünden çıkacakları yeni sezon önümüzdeki yaz aylarında Paramount+’ta ekranlara gelmeye başlayacak. Beavis and Butt-Head Do the Universe isimli uzun metraj ise seriden önce, 23 Haziran tarihinde yayında olacak. Fragman “tüm zamanların en salakça bilim kurgu filmi” şeklinde bir tanım yapılıyor. Filmin konusu da zaten bu tanıma yaraşır cinsten. Orijinal serinin sonlanmasından hemen sonra, 1998 yılında “yaratıcı” bir hakim tarafından Uzay Kampı’na mahkum edilen ikili, uzayda bir kara delikten geçtikten sonra kendilerini günümüzde bulacak ve günümüz dünyasına ayak uydurmaya çalışacaklar. Beavis and Butt-Head’i şu kadarcık tanıyorsanız bu “ayak uydurma”nın ne kadar zor ve yüz kızartıcı derecede olacağını tahmin etmişsinizdir.

Beavis and Butt-Head Do the Universe için 23 Haziran tarihini bekliyoruz. Filmin fragmanını hemen aşağı iliştirdik.