al pacino, heat’in olası devam filmi için veliahtını seçti: timothée chalamet

al pacino, heat’in olası devam filmi için veliahtını seçti: timothée chalamet


al pacino da chalamet fan club üyesi


Hollywood’un ustaları Al Pacino ve Robert De Niro, ikiliyi bir araya getiren efsane yapımlardan Heat’in özel bir gösterimi için geçtiğimiz günlerde Tribeca Film Festivali’nde düzenlenen bir panelde tekrar buluştu. Panelde Heat’e dair birçok konu konuşuldu, sorular cevaplandı. Bu konulardan en çok dile gelen ise tabii ki olası bir Heat devam filmiyle ve iki ustanın devam filminde kadroda görmek isteyeceği oyuncularla ilgiliydi.

1995 yapımı Heat için henüz bir devam filmi duyurulmuş değil ancak bu olası filme çok da uzak sayılmayız aslında. Filmin Oscar adayı yönetmeni Michael Mann, 2015’te Blackhat ile ara verdiği sinema kariyerine şu sıralar Ferrari biyografik filmi ile geri dönme yolunda. Kendisi bu süreç içerisinde ise Heat’in öncesindeki ve sonrasındaki olayları paylaşan bir devam romanıyla meşguldü. Mann’in Meg Gardiner ile beraber yazdığı roman son haline ulaştı ve Ağustos ayında raflarda yerini alacak.

Veteran yönetmen, romanın yazım aşamasındayken verdiği bir röportajda eseri bir filme ya da diziye uyarlamaya sıcak baktığını paylaşmıştı. Bu uyarlama gerçekleştiği taktirde Al Pacino’nun canlandırdığı Vincent Hanna’nın hem gençliğini hem de yaşlı halini göreceğiz. Tribeca’da konuya dair soruları cevaplayan Pacino, böyle bir proje hayata geçecekse Hanna’nın gençliği için Timothée Chalamet’den başka kimseyi düşünemiyor; rolü Chalamet dışında kimse canlandırmamalı diyor.

Chalamet, son beş senede hem Hollywood’un yıldızı en parlak genç oyuncularından biri oldu hem de kendisini Wes Anderson, Greta Gerwig, Denis Villeneuve, Adam McKay ve Luca Guadagnino gibi yönetmenlere kanıtladı. Pacino’nun Hanna rolü için başka birini kafasında canlandırmak istememesi gayet yerinde bir düşünce yani. Söz sende Michael Mann.