andy fletcher’ın ölümünün ardından depeche mode’dan ilk açıklama

andy fletcher’ın ölümünün ardından depeche mode’dan ilk açıklama


rip andy...


Synth-pop ve new wave efsanesi Depeche Mode üyelerinden Andy Fletcher’ın hayatını kaybetmesinin üzerinden yaklaşık bir ay geçti. Bu zamansız kaybın ardından diğer Depeche Mode üyeleri Dave Gahan ve Martin Gore’dan konuya dair ilk açıklama geldi.

Depeche Mode’un Instagram hesabı üzerinden yapılan bir paylaşımda Gahan ve Gore, Fletcher’ın ölümünün ardından iyi dileklerini gönderen herkese şu sözlerle teşekkürlerini iletti: “Son birkaç haftadır Andy’e olan inanılmaz sevginizi gösterdiğinizin farkında olduğumuzu duyurmak istedik. Fotoğraflarınızı görmek, yazdıklarınızı okumak, Andy’nin sizin için ne kadar önemli olduğunu görmek bizim için muazzam bir şey. Bildiğiniz üzere son birkaç hafta bizim için -tabiri caizse- çok garip, kafa karıştırıcı ve üzücü bir süreçti. Ancak sizin sevginizi ve desteğinizi hem gördük hem de hissettik. Andy’nin ailesinin de bu hislere sahip olduğunu biliyoruz.”

Yapılan paylaşımda Fletcher’ın ölüm sebebi de açıklanmış ayrıca: “Birkaç hafta önce adli tabip sonuçlarına ulaştık. Şimdi ise Andy’nin ailesi ölüm sebebini sizinle paylaşmamız için bizden ricada bulundu. Andy, 26 Mayıs günü evindeyken, aort damarının yırtılması sonucu oluşan aort diseksiyonu hastalığını geçirdi. Hepimiz için çok erken bir kayıp olmasına rağmen Andy doğal olarak ve uzun süre acı çekmeden aramızdan ayrıldı.”

Zamansız ölümü her ne kadar hepimizi üzse de bugüne kadar güzel müziği bizlerle buluşturmada katkısı olduğu için Andy Fletcher’ı tanıdığımıza mutluyuz. Her şey için teşekkürler Andy, huzur içinde uyu.