belle and sebastian’dan videosuna aşık olmalık yeni şarkı

belle and sebastian’dan videosuna aşık olmalık yeni şarkı


a bit of previous


İskoçya indie sahnesinin tatlı mı tatlı, tek tek yanakları sıkılası kalabalık oluşumu Belle and Sebastian, geçtiğimiz ay yayınladıkları son albüm A Bit of Previous’ın ardından sürpriz bir yeni şarkıyla tekrar konu başlığımız oluyor. İşin enteresan tarafı yeni şarkının da adı A Bit of Previous. İşin güzel tarafı ise şarkının müzik videosu muh-te-şem!

Nedenini bilemiyoruz ama A Bit of Previous, kendiyle aynı adı taşıyan 12 parçalık albümün şarkı listesine dahil edilmemiş. Albümün yayınlanmasından bir ay sonra gelen şarkı, sound olarak eski The Smiths’çi Johnny Marr’ın 80’li yıllardan kalma işlerinden esinlenmiş gibi duruyor.

Muazzam görsellere sahip müzik videosuna ise ayrı bir parantez açmamız lazım. Videonun konsepti grubun sesi Stuart Murdoch’ın yaratıcılığıyla hayata geçmiş. Yönetmenlik, illüstrasyon ve animasyon gibi kısımlarda ise Graham Samuels ile Henrik Appel ikilisinin emekleri bulunuyor. Live-action bir görüntüyle başlayan ve hemen ardından illüstrasyona dönüşen video, karma ve reenkarnasyon gibi temalara dokundurmalar yapıyor. Videonun başrolü olan genç bir kadın, farklı insanların kaderlerini, ne olduklarını ve ne olacaklarını görerek kendi hayatında küçük bir yolculuğa çıkıyor. Bu insanların farklı farklı birçok biçime başkalaşım geçirdiklerini hayal eden kadın, son olarak kendi geleceğini tasavvur etmeye başlıyor.

Ballandıra ballandıra anlattığımız A Bit of Previous’ın müzik videosunu hemen aşağıdan bir de siz görün.