christian bale, batman’i tekrar canlandırmaya razı ama bir şartla

christian bale, batman’i tekrar canlandırmaya razı ama bir şartla


nolan olmadan olmaz


Christian Bale’i şu sıralar Thor: Love and Thunder’daki rolü Gorr the God Butcher ile sık sık ansak da bildiğiniz üzere kendisi süper kahraman filmlerine pek de uzak bir isim değil. Seneler içinde Val Kilmer’dan Michael Keaton’a, Ben Affleck’ten George Clooney’e kadar birçok oyuncunun canlandırdığı Batman rolü için 2005 yılında Bale’e devir teslim yapılmasıyla beraber The Dark Knight serisini oluşturan üç harika Batman uyarlaması izlemiştik. Hatta birçoğuna göre serinin ikinci filmi sinema tarihinin en iyi süper kahraman filmi olarak gösteriliyor. Bugün gündeme düşen bir haber ise Bale’in tekrar Batman’i canlandırma ihtimali üzerinde duruyor.

Thor: Love and Thunder’ın tanıtımı için ScreenRant’e röportaj veren Christian Bale, sıradaki Flash filmiyle ilgili bir soruyla karşılaştı. Batman’in farklı versiyonlarını göreceğimiz The Flash’te Ben Affleck ve Michael Keaton’ın kendi Batman versiyonlarını canlandıracağı açıklanmıştı. “Filmde acaba senin Batman’i de görür müyüz?” şeklinde bir soruyla karşılaşan Bale, şöyle bir cevap vermiş: “Bu işe ilk başladığımızda Christopher Nolan ile bir anlaşmamız vardı. ‘Becerebilirsek üç film çekelim, sonra bırakalım. Üzerinde daha fazla oyalanmaya gerek yok.’ demiştik. Bu ihtimali işin içinde Nolan da olursa düşünürüm. ‘Anlatabileceğimiz bir hikaye daha var.’ derse o hikayeye dahil olurum sadece.”

Yani anlaşılan şu ki Christian Bale, Nolan olmadan Batman’i tekrar canlandırmaya pek de niyetli değil. Güncel olarak yıldızlar geçidi Oppenheimer üzerinde çalışan Nolan’ın Batman dünyasını tekrar ziyaret edeceğine pek de ihtimal vermiyoruz açıkçası. İhtimal versek bile Nolan’ın Tenet süresince yaşananlardan sonra bir daha Warner Bros. ile çalışmak istemesi imkansız gibi.