dakota johnson başrollü jane austen uyarlaması persuasion’a ilk bakış

dakota johnson başrollü jane austen uyarlaması persuasion’a ilk bakış


15 temmuz’da netflix’te


Hollywood’un ekmeğini yemelere doyamadığı Jane Austen uyarlamalarına bir yenisi daha ekleniyor. İşin başında bu sefer Netflix var, başrol ise Dakota Johnson’a emanet.

1817 yılında yayımlanan Austen eseri Persuasion, iflasın eşiğindeki ailesine uyum sağlamakta güçlük çeken Anne Elliot isimli bir genç kadının etrafında şekilleniyor. Anne, hem bir kaçış yolu olarak hem de ikinci bir şans vermek için geçmişte kendisini reddetmek zorunda kaldığı Frederick Wentworth isimli bir adamla tekrar iletişime geçerek Wentworth’u kendisiyle birlikte olmaya ikna etmeye çalışır. Eserin Netflix uyarlamasının orijinaline sadık kaldığı ve hem modern hem de nüktedan bir dille tekrar yaratıldığı belirtilmiş.

Anne Elliot rolünde Fifty Shades serisi ile yıldızı parladıktan sonra Suspiria ve The Lost Daughter da dahil eleştirmenlerin övgülere boğduğu birçok yapımda karşımıza çıkan Dakota Johnson’ı izleyeceğiz. Wentworth rolü ise bir başka dönem filmi Lady Macbeth’te de rol alan Cosmo Jarvis’e emanet. Filmde bu ikiliye Henry Golding, Richard E. Grant, Mia McKenna-Bruce, Ben Bailey Smith, Nikki Amuka-Bird ve Izuka Hoyle gibi isimler de eşlik ediyor.

Persuasion’ın uyarlama senaryosunu Ron Bass ve Alice Victoria Winslow ikilisi kaleme almış. Yönetmen koltuğunda ise daha çok tiyatro işleriyle tanınan Carrie Cracknell oturuyor. 15 Temmuz tarihinde Netflix kütüphanesinde yerini alacak filmin ilk fragmanı için hemen aşağı buyurunuz.