dokuz yaşındaki gitaristten tool’u bile hayran bırakacak tool cover’ı

dokuz yaşındaki gitaristten tool’u bile hayran bırakacak tool cover’ı


7empest’ı bir de maya’dan dinleyin


YouTube’da paylaştığı davul cover’larıyla dillere destan olan 12 yaşındaki yetenek abidesi Nandi Bushell’i bildiniz mi? Yüzünde gülücüğü eksik olmasın, Nandiciğimizi her videosunda hayranlıkla izliyoruz. Bugün ise bir başka genç yetenek abidesi karşımızda ve inanıyoruz ki kendisi Nandi ile bir süper grup kursa rock camiasını ele geçirebilecek potansiyele sahip.

Dokuz yaşındaki Maya Neelakantan isimli mevzubahis gitarist, yaklaşık bir senedir ailesinin yöneticisi olduğu YouTube kanalında Metallica, Slayer ve Lamb of God gibi grupların şarkılarının sololarını cover’layarak şov yapıyor. Asıl şov ise Maya’nın paylaştığı son videoda gerçekleşti. Bu videoya konu olan şarkı ise TOOL’un son albümü Fear Inoculum’un epik parçası 7empest.

15 dakikalık 7empest’ı dinleyen bilir, aşırı komplike gitar sololarına sahip, enstrümanda ustalaşmış isimlerin bile çalmaktan çekindiği bir şarkı. Yani şarkı çok zor, fakat Maya ise çok cesur. Birkaç ay önce dokuz yaşına basan tatlı kızımız, hediye olarak ailesinden yeni bir gitar almış. Bu gitarda siftah atmak istediği şarkı ise kendisinin “En sevdiğim şarkı.” dediği 7empest olmuş. “Bu yeni gitarımda çaldığım ilk şarkı ve çalmakta en çok zorlandığım şarkı.” diyor Maya ancak bakmayın öyle dediğine; 7empest’ı öyle bir çalıyor ki Adam Jones görse hayranlıkla izlerdi Maya’yı. Videoyu aşağı bırakalım, bir de siz görün bakalım Maya nasıl döktürüyormuş 7empest solosunu.