dune: part two’nun yeni yıldızı: léa seydoux

dune: part two’nun yeni yıldızı: léa seydoux


dune: part two = yıldızlar geçidi


Dune’un merak içinde beklediğimiz devam filmi Dune: Part Two, kadrosuna eklediği her isimle heyecanımızı körüklemeye devam ediyor. Birkaç saat önce gelen bir habere göre filmin oyuncu kadrosuna Léa Seydoux da katıldı.

Frank Herbert’ın Dune külliyatının ilk kitabından uyarlanan Dune’da romanın yarısı işlenmişti. İkinci yarısında daha fazla karakteri hikayeye dahil eden romanın ikinci kısmını işleyecek Dune: Part Two için haliyle bir süredir oyuncu arayışları devam ediyor. Halihazırda Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Zendaya, Stellan Skarsgård, Javier Bardem ve Josh Brolin gibi yıldızların yer aldığı kadroya son olarak Prenses Irulan, Feyd-Rautha ve Padişah İmparator Shaddam IV rolleri için Florence Pugh, Austin Butler ve Christopher Walken da katılmıştı. Şu sıralar Crimes of the Future ile de sık sık andığımız Léa Seydoux, Bene Gesserit rahibelerinden Lady Margot’ya hayat vermek üzere Dune: Part Two’ya dahil olan son isim oldu.

Yine Denis Villeneuve’ün hem yönetmen koltuğunda oturup hem de senaryosuna imza atacağı Dune: Part Two’nun çekimleri önümüzdeki sonbahar aylarında başlayacak. 20 Ekim 2023’te gösterimini yapması planlanan filme şu haliyle bile fazlasıyla tatmin edici bir kadroya sahipken çekimler başlayana kadar bir veya birkaç yıldız daha eklenir mi, bilemiyoruz. Heyecanlandık valla.