ethan hawke, yeni dizi projesinde dedektifliğe bürünüyor

ethan hawke, yeni dizi projesinde dedektifliğe bürünüyor


the whites


Son yıllarda sinemadan televizyona transfer olan birçok Hollywood yıldızı gibi Ethan Hawke da yakın zamanda çeşitli projelerle küçük ekranda boy gösterdi. Kendisine ikinci Altın Küre adaylığını kazandıran 2020 yapımı western draması The Good Lord Bird ve Marvel Sinematik Evreni’ne dahil olduğu Disney+ dizisi Moon Knight’ın ardından Hawke’ın rol alacağı yeni dizi projesi belli oldu.

Showtime’ın bir mini dizi olarak kolları sıvadığı The Whites adındaki dizi; The Night Of, The Deuce ve The Wire gibi HBO harikalarında senarist olarak görev alan Richard Price’ın aynı isimli romanından uyarlanıyor. Hikayenin merkezinde Billy Graves isimli bir adam var. Eski bir dedektif olan Graves, çürümüş hukuk sistemi yüzünden adaletin yerini bulamadığı bir cinayet vakasını çözemeyince dedektifliği bırakmış ve bir devriye polisi olmuştur. Graves, hiç beklemediği anda senelerdir kafasını kurcalayan bu vaka ile tekrar karşılaşır fakat işler artık daha da karışık haldedir. Zira vakaya tekrar dahil olmak Graves’in hem kariyerini hem ilişkilerini hem de aile hayatını tehdit edecek unsurlar barındırır.

Dizide Graves rolünde Ethan Hawke’ı izleyeceğiz. Rol alacak diğer isimler şimdilik duyurulmamış. Romanı senaryoya uyarlayacak isim Ford v. Ferrari ve Spectre gibi yapımlarda adı geçen Jez Butterworth olacak. Price, Butterworth ve Hawke, projede yürütücü yapımcı olarak da görev alacaklar. Dizinin yayın tarihine dair bir detay henüz bulunmuyor.