everything everywhere all at once’taki bütün evrenleri görün

everything everywhere all at once’taki bütün evrenleri görün


bir kere daha izlemek için sebep


Senenin en çok konuşulan ve hatta belki de en çok beğenilen filmlerinden Everything Everywhere All at Once’a olan hayranlığımızı ne kadar anlatsak az. Bize kalırsa Doctor Strange in the Multiverse of Madness’a taş çıkartan film, içerdiği “çoklu evrenler” teması ve bu temayı işleyişiyle izleyicileri büyülemişti. Filmde her saniyesi didik edilmesi gereken bir sahne var, çünkü bu sahne her saniyesinde birbirinden farklı şeyler barındırıyor ve resmen “işte çoklu evren böyle olur” diye bağırıyor.

Öncelikle bilmeyenler için Everything Everywhere All at Once’ın konusundan bahsedelim. Fantastik öğelerin mizah unsurlarıyla iç içe geçtiği filmde Evelyn Wang isimli orta yaşlarını birazcık geçmiş göçmen bir kadın, vergi borcunu ödemek için devlet dairesine gittiği sıradan bir günde bir anda kendisini farklı olayların içinde bulur. Uzay ve zaman kavramları arasında sonu gelmeyen bir yolculuğun içine düşen Evelyn, kendisinin yaşamış olabileceği diğer hayatlarının yer aldığı evrenleri keşfe çıkarak dünyayı bir felaketten kurtarmaya çalışır. Bahsettiğimiz bu yaklaşık 10 saniyelik sahnede ise Evelyn’in yaşamış olabileceği diğer hayatları gösteren evrenleri bir çırpıda görüyoruz. Bu “bir çırpılık” sahneyi Bryan Seeker isimli YouTube kanalı tek tek durdurup sahneden kareler almış. Ortaya çıkan iş ise Everything Everywhere All at Once’a tekrar hayranlık uyandıracak cinsten. Sahnedeki karelerde Evelyn’i Giza Piramitleri’nden sorumlu bir uzaylı, bir paskalya yumurtası, kedi ve köpek, Star Trek karakteri, bir rahibe, bir influencer, bir vazo, illuminati konulu bir YouTube videosunun thumbnail’i, bir anime karakteri olarak ve daha birçok şekilde görüyoruz.

Büyülenerek izlediğimiz bu sahnedeki her bir Evelyn, film için birer spin-off materyali gibi. Belli mi olur, belki ilerleyen yıllarda Everything Everywhere All at Once’ın da bir spin-off filmini izleme şansı buluruz? Sahneyi merak edenleri aşağı alabiliriz.